Sport

SAMOLOVAC EVROPSKI EKSPERT ZA KARATE

karate

ZRENJANIN – Trener karate kluba „Banatski Cvet“ Goran Samolovac stekao je zvanje Evropskog eksperta za karate 6. nivoa, što je veoma visoko zvanje imajući u vidu da EQF prepoznaje 8. nivo kao najviši mogući.

 

karate
Goran Samolovac – prvi sa leve strane

 

Samolovac je zvanje stekao nakon prvog seminara koji je održan u Beogradu,  u organizaciji  Evropske akademije za edukaciju kroz sprort i multikultularnu razmenu (European Education Trough Inter Cultural Studies and Sport Academy).

 

Održano je 48 časova teoretske i praktične nastave, a predavači su bili profesor dr Alina Krisan, Rumunija, profesor dr Liviu Krisan, Rumunija, profesor dr Vladimir Jorga i profesor dr Ilija Jorga, Srbija i profesor Đovani Gordijani, Italija.

 

Cilj ove ustanove, osnovane 1993. godine u Briselu, je da uspostavi jasne standarde u nivou osposobljenosti sportskih stručnjaka u svim zemljama Evropske unije, kao i zemljama u procesu pridruživanja, kako bi sportski stručnjaci mogli nesmetano obavljati delatnost za koju su osposobljeni praktično bilo gde u Evropi.

 

Za svakog sportskog stručnjaka utvrđen je nivo formalnog i neformalnog obrazovanja, znanja i sposobnosti, što je provereno kroz teoriju i praksu, čime je svaki stručnjak prepoznat u određenom nivou Evropskog kvalifikacionog okvira (European Qualifications Framework).

Podeli članak
sinovoz
FAM