Sport Vesti Zrenjanin

Šahisti Naftagasa ostvarili najbolji klupski rezultat u istoriji!

šahovski klub naftagas
Foto: Zoran Bogaroški

Šahovski klub Naftagas Elemir ostvario je zacrtani cilj – opstanak u Prvoj ligi Srbije, i to plasiravši se na 6. mesto na tabeli. To im je najbolji klupski rezultat u istoriji!

 

Elemirci su ostvarili pet pobeda i jedan nerešeni rezultat, i doživeli su pet poraza. Na kraju su na svom kontu imali 16 poena, što je bilo dovoljno za plasman u gornji deo tabele. Ovaj veliki uspeh jedna od najmlađih prvoligaških ekipa ostvarila je u godini jubileja – 45 godina od osnivanja ŠK Naftagas.

 

Ligu su napustili ŠK Svetozar Gligorić Pančevo, kao poslednje plasirani, kao i Sloga Turist Kraljevo i VSK 2005 Valjevo. Prvak je ŠK Sloven Ruma, sa ubedljivo osvojenih 26 bodova. Drugoplasirani su Vladimirci sa 23 boda, a treći Jelica PEP Goračići sa 21 bod.

 

Pročitajte još: Nenad Momirski ostvario pobedu u svom prvom profesionalnom meču!

 

– Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima i plasmanom među prvih šest klubova u Srbiji. Sada smo jedini banatski šah klub u Prvoj ligi. Pojedinačni rezultati su takođe dobri. Na prvoj tabli Samvel Ter-Sakahyan imao je skor 5,5 poena iz 11 mečeva, a na drugoj Miloje Ratković 6,5 iz 11, pa je osvojio velemajstorski bal. Kapiten Milovan Ratković je na trećoj tabli imao 5 poena iz 11 duela, a Siniša Popov tri iz 11 mečeva na četvrtoj tabli. Na petoj tabli, petnaestogodišnji Luka Budisavljević uknjižio je 6,5 poena iz 11 mečeva. Nije doživeo nijedan poraz, a osvojio je bal za internacionalnog majstora. Na šestoj tabli, Danilo Besedeš imao je 5 poena iz 10 mečeva, a Predrag Bodiroga uknjižio je jedan poraz – kaže predsednik ŠK Naftagas Milorad Jankov.

 

Jankov najavljuje još ambicioznije ciljeve za narednu sezonu. Ekipa će gotovo sigurno ostati u neokrnjenom sastavu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM