• Šahisti iz Elemira plasirali se u najviši rang takmičenja (Foto)

    Šahovski klub Naftagas iz Elemira načinio je novi podvig, plasiravši se u najviši rang – Prvu ligu Srbije, a bio je nedostižan četiri kola pre kraja igranja u Drugoj ligi.   Elemirski šahisti ostvarili su neverovatnih 30 bodova u deset kola takmičenja u Drugoj ligi Srbije – grupa Vojvodina, i toliko odmakli rivalima da su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Šahisti iz Elemira plasirali se u najviši rang takmičenja (Foto)

    Šahovski klub Naftagas iz Elemira načinio je novi podvig, plasiravši se u najviši rang – Prvu ligu Srbije, a bio je nedostižan četiri kola pre kraja igranja u Drugoj ligi.

     

    Elemirski šahisti ostvarili su neverovatnih 30 bodova u deset kola takmičenja u Drugoj ligi Srbije – grupa Vojvodina, i toliko odmakli rivalima da su bili nedostižni u poslednjih četiri kola. Drugoplasirani ŠK Bačka iz Pačira je na 20 bodova, a 16 je osvojio ŠK Vojvodina Novi Sad.

     

    Pobednički pehar je u prostorijama kluba u Elemiru, koji je pre epizode u grupi Vojvodina dve sezone već bio u najvišem rangu.

     

    – Ovo je ogroman uspeh za jedan mali seoski klub, u kojem se ozbiljno i sistematski radi, pa rezultati ne izostaju. Imamo veliku podršku Mesne zajednice Elemir, Grada Zrenjanina i sponzora, bez kojih ne bismo mogli da ostvarimo ovakve rezultate – kaže za portal zrenjaninski.com Milorad Jankov, dugogodišnji predsednik ŠK Naftagas iz Elemira.

     

    Za Elemir su se nadmetali jermenski velemajstor Karen Gregorijan, koji je na prvoj tabli ostvario neverovatnih 9,5 poena iz 10 duela, zatim Miloje Ratković, koji je izborio bal za internacionalnog majstora, rezultatom 7,5 poena iz 10 partija. Sedam poena iz 10 partija osvojio je internacionalni majstor Milovan Ratković, a FIDE majstor Siniša Popov 8,5 iz 10. Internacionalni majstor Predrag Bodiroga ima dva poena iz tri partije, a FIDE majstor Danilo Besedeš 7,5 iz 10, dok je skor majstorskog kandidata Ivana Adamova 4,5 poena iz sedam partija.

     

    – Neverovatno je da su šahisti ŠK Naftagas iz Elemira imali samo jedan poraz u 60 partija – ističe Mile Jankov, i najavljuje da će se elemirski šahisti truditi da budu ravnopravni u duelima sa rivalima i u najvišoj ligi.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport