• RUSANDA PRED GAŠENJEM, PREDSEDNIK RAZMIŠLJA O OSTAVCI

    MELENCI – Fudbalski klub „Rusanda“ iz Melenaca nalazi se u ozbiljnim problemima, bukvalno mu preti gašenje, tvrdi čelnik ovog sportskog kolektiva Lazar Marjanski. – Stadion je u očajnom stanju, tribine su od pre tri godine zabranjene za korišćenje, jer su nebezbedne i sklone padu, a ako se obruše srušiće i klupsku zgradu – upozorava u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    RUSANDA PRED GAŠENJEM, PREDSEDNIK RAZMIŠLJA O OSTAVCI

    MELENCI – Fudbalski klub „Rusanda“ iz Melenaca nalazi se u ozbiljnim problemima, bukvalno mu preti gašenje, tvrdi čelnik ovog sportskog kolektiva Lazar Marjanski.

    stadion-fudbal-rusanda-melenci
    Foto: FB stranica FK Rusanda

    – Stadion je u očajnom stanju, tribine su od pre tri godine zabranjene za korišćenje, jer su nebezbedne i sklone padu, a ako se obruše srušiće i klupsku zgradu – upozorava u izjavi za portal zrenjaninski.com Marjanski, i kaže da je klupska uprava pokušavala da sanira nedostatke, ali sa malo uspeha.

    – Ove godine pokrajinska administracija prosledila nam je 250.00 dinara i to smo iskoristili za hitno saniranje elektro-instalacija, a rađena je i keramika. Zdanje je, ipak, ostalo u katastrofalnom stanju, gostinske prostorije, koje su svojevremeno doziđivane, sada su se fizički odvojile od glavne zgrade, a ona prokišnjava i propada – nabraja Marjanski.

    On kaže da će stadion uskoro biti van upotrebe pa će klub sa velikom tradicijom, u kojem su pored seniora aktivni i juniori i pioniri, morati svoje mečeve da igra u Kumanu ili Bašaidu.

    – Da dođe inspekcija odmah bi zatvorila stadion. Klub je ionako pred ispadanjem iz lige, naši prihodi od lokalne samouprave su 350.000 dinara godišnje, a za sezonu nam treba 800.000 dinara najmanje. Ne možemo više da vadimo pare iz svojih džepova i moljakamo sponzore, samo da bi klub opstao i životario – kaže Marjanski, koji se nosi mišlju da podnese ostavku, ali se plaši da bi to bio signal i za sve druge entuzijaste da se povuku, što bi bio kraj i za klub.

    – Čekamo da neko pomogne, a pomoći, osim časnih izuzetaka kao što je firma „Eko-gradnja“, nema na vidiku. Kao da su Melenci, zbog nečega, kažnjeno selo – zaključuje Marjanski.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Gosn Marjanski je tu dosao nezakonito i sada prica o moralu… On je prvi utuzio klub i izvukao iz istok preko 200.000 din i onda bez trunke sramote je ponovo postao predsenik, samo me interesuje da li je opet sam od sebe uzajmio… Klub je imao 600 000 duga i sav dug je vracen, a gospodin je dosao i odmah opet prezaduzio klub. Toliko od mene.

    2. Da je malo manje krao iz budzeta kluba i iz sela, mozda bi i imali. Tako da mu je bolje da cuti.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport