• Rukometna reprezentacija Srbije u Zrenjaninu dočekuje Belgijance

    Grad Zrenjanin i Kristalna dvorana biće za dve nedelje domaćini još jedne zvanične međunarodne utakmice neke od naših reprezentativnih selekcija, a ovog puta biće to rukometna reprezentacija Srbije. Srpski rukometaši će u sredu, 24. oktobra, ugostiti ekipu Belgije.   Reč je o meču prvog kola kvalifikacija za 13. Evropski šampionat koji će 2020. godine zajedno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rukometna reprezentacija Srbije u Zrenjaninu dočekuje Belgijance

    Grad Zrenjanin i Kristalna dvorana biće za dve nedelje domaćini još jedne zvanične međunarodne utakmice neke od naših reprezentativnih selekcija, a ovog puta biće to rukometna reprezentacija Srbije. Srpski rukometaši će u sredu, 24. oktobra, ugostiti ekipu Belgije.

     

    Reč je o meču prvog kola kvalifikacija za 13. Evropski šampionat koji će 2020. godine zajedno organizovati Austrija, Norveška i Švedska.

     

    Povodom predstojeće utakmice, Zrenjanin su posetili čelnici nacionalne rukometne federacije – predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković, potpredsednik Mirko Butulija i generalni sekretar Mazlam Džemailoski. Oni su u Gradskoj kući razgovarali s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim pomoćnikom Simom Salapurom, a prisustvovali su i predstavnici Rukometnog kluba Proleter, tehničkog organizatora ove utakmice.

     

    Nakon sastanka u Gradskoj kući, delegacija RSS obišla je i Kristalnu dvoranu, gde će reprezentacija Srbije i trenirati dva dana uoči utakmice. U Zrenjaninu će biti održana i sednica Upravnog odbora RSS, a utakmica Srbija – Belgija biće prilika i za podsećanje na neke značajne datume iz istorije rukometnog sporta na ovim prostorima. Naime, reprezentacija Jugoslavije je prvu utakmicu „pod krovom“, dakle u namenskoj sportskoj hali, odigrala upravo u Zrenjaninu, u hali „Medison“, 26. januara 1963. godine. Savladana je tada Norveška, visokim rezultatom 21:7.

     

    Sastanak u Zrenjaninu, osim dogovora o samom meču 24. oktobra, bio je prilika da se porazgovara i o aktuelnom trenutku zrenjaninskog rukometa i o nastojanjima Rukometnog kluba Proleter da se vrati na staze nekadašnje slave, kada je bio dvostruki šampion Jugoslavije i finalista Kupa evropskih šampiona, a za većinu njegovih utakmica u „Medisonu“ tražila se tih godina karta više.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport