• ROCKY POSMATRAO KAJAKAŠE NA BEGEJU (FOTO)

    Održana prva internacionalna maraton trka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ROCKY POSMATRAO KAJAKAŠE NA BEGEJU (FOTO)

    ŽITIŠTE – Na Begeju, kod Žitišta, u subotu je održana prva internacionalna maraton trka u kajaku „Trofej Rocky“, u organizaciji Nautičkog kluba Žitište i Kajak kluba Begej.

    kajak-zitiste

    Učestvovali su takmičari iz deset domaćih klubova, kao i gosti iz Temišvara. Održano je 16 trka, od toga osam u mini kajaku za decu do 14 godina, kao i osam u kajaku jednosedu za pionire, kadete, juniore i seniore. Mlađi pioniri i pionirke veslali su na deonici od dva kilometra, dok su stariji pioniri, kadeti i juniori veslali na 5 kilometara, sa okretom na 2.500 metara.

    Na delu Begeja od Žitišta do Torka veslalo je ukupno 150 takmičara, a u svim trkama tri prvoplasirana takmičara dobijala su medalje, a prvoplasirani i statuu Rocky.  

    kajak-zitiste

    Kajak klub Begej je osvojio šest medalja: zlato je osvojila Biljana Vukov u kategoriji K-1 pionirke, David Kovačević u MK-1 2005. godište osvojio je drugo mesto, dok su bronze pripale Anđeliji Stefanović u MK-1 2005. godište, Biljani Vukov u MK-1 2003. godište, Beatrix Orban u MK-1 2004. godište i Jovani Delić u kategoriji kadetkinja. Marija Delić, takođe kadetkinja, bila je peta, a Klara Mezei šesta.

    U kadetskoj konkurenciji Vilmoš Orban osvojio je četvrto mesto, a Srđan Đorđević šesto mesto u seniorskoj kategoriji. Učestvovali su još i Valentina Juhas, Vilmoš Kopi, Nikola Tatalović, Šeron Švarc i Ingrid Stojko.

    kajak-zitiste

    kajak-zitiste

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport