• REPREZENTATIVKE AUSTRALIJE SPREMNE ZA DUEL SA SRPSKIM TENISERKAMA

    ZRENJANIN – Fed kup reprezentacija Srbije za vikend će u Zrenjaninu, u Kristalnoj dvorani, pokušati da pobedi Australiju i izbori plasman u Drugu Svetsku grupu.     Pobedi se nadaju i teniserke Australije koje su danas održale konferenciju za novinare.   Selektorka ženske teniske reprezentacije Australije Alicia Molik naglasila je da je presrećna zbog toga […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    REPREZENTATIVKE AUSTRALIJE SPREMNE ZA DUEL SA SRPSKIM TENISERKAMA

    ZRENJANIN – Fed kup reprezentacija Srbije za vikend će u Zrenjaninu, u Kristalnoj dvorani, pokušati da pobedi Australiju i izbori plasman u Drugu Svetsku grupu.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Pobedi se nadaju i teniserke Australije koje su danas održale konferenciju za novinare.

     

    Selektorka ženske teniske reprezentacije Australije Alicia Molik naglasila je da je presrećna zbog toga što u timu ima igračice koje imaju visok ranking na WTA listi.

     

    – Što se reprezentacije Srbije tiče, oni imaju veoma mlad tim, što je veoma pozitivno, ali velika prednost za nas je to što je iskustvo na našoj strani. Imamo igračice koje iza sebe imaju mnogo odličnih mečeva, kako na WTA tour-u, tako i na nivou Grand slem-a. Mislim da je iskustvo nešto što svakako može da doprinese igri i što nikako ne bi trebalo da bude zanemareno – kazala je Molik.

     

    Ona je istakla da se Australijankama veoma dopada dvorana u kojoj će se igrati mečevi i da je podloga odlična.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Daria Gavrilova, reprezentativka Australije i trenutno 27. igračica sveta, podsetila je da reprezentacija Srbije igra kod kuće i da će publika u potpunosti biti na njenoj strani.

     

    – Međutim, mi smo navikle na to, jer kad igrate u gostima, uvek je publika protiv vas. Mi podržavamo jedna drugu u timu i mislim da ću se, ukoliko me selektorka bude postavila da igram, truditi da se fokusiram na svoj meč i na svoj tim, a da me publika ne ometa – kazala je Gavrilova.

     

    Na pitanje jednog od novinara da li ima određene želje pred sutrašnji žreb, selektorka australijskog tima Alicia Molik je rekla:

     

    – Manje – više znamo šta možemo od koga da očekujemo. Moje igračice su poprilično dobro upoznate sa svim devojkama koje će igrati na drugoj strani. Znaju koje su njihove prednosti, znaju koje su njihove mane, i kako treba protiv njih da se igra. Tako da je nama, u suštini, svejedno ko će se naći sa druge strane mreže – odgovorila je Molik.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport