• Reprezentacija Srbije započinje borbu za plasman na Evropsko prvenstvo

    Muška reprezentacija Srbije započinje borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. utakmicom sa selekcijom Belgije u Zrenjaninu, u sredu, u 18 časova (RTS 2).   Biće to prilika da Rukometni savez Srbije i Grad Zrenjanin podsete na jedan važan detalj iz rukometne i sportske istorije grada na Begeju. Upravo se u hali „Medison“, prvoj namenjenoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Reprezentacija Srbije započinje borbu za plasman na Evropsko prvenstvo

    Muška reprezentacija Srbije započinje borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. utakmicom sa selekcijom Belgije u Zrenjaninu, u sredu, u 18 časova (RTS 2).

     

    Biće to prilika da Rukometni savez Srbije i Grad Zrenjanin podsete na jedan važan detalj iz rukometne i sportske istorije grada na Begeju. Upravo se u hali „Medison“, prvoj namenjenoj sportistima u bivšoj Jugoslaviji, odigrala prva utakmica „pod krovom“ rukometne reprezentacije. Tog 26. januara 1963. godine Zrenjaninci su imali priliku da na delu vide najbolje jugoslovenske rukometaše koji su savladali Norvešku 21:7.

     

    Tačno 55 godina kasnije, u znak sećanja na prvu utakmicu u dvorani koja je kasnije svedočila i finalu Kupa šampiona lokalnog Proletera, kao i polufinalu KEŠ rukometaša Crvenke, predstavnici Rukometnog saveza Srbije, Grada Zrenjanina i legende Proletera otkriće tablu na hali „Medison“ koja će buduće generacije podsećati na važnost ovog događaja.

     

    Svečanost na kojoj će biti otkrivena tabla održaće se u sredu, u 12 časova, kao uvertira za duel Srbije i Belgije u novoj Kristalnoj dvorani.

     

    Evropsko prvenstvo 2020. će se po prvi put održati u tri zemlje – Norveškoj, Švedskoj i Austriji. „Orlovi“ će na startu kvalifikacija sa novim selektorom Nenadom Peruničićem na klupi, odmeriti snage sa selekcijama Belgije (sreda, 18 časova, RTS 2) i Švajcarske (nedelja, 13.15, Cug). Imperativ pobede i dokazivanja podmlađenog sastava postoji.

     

    – Odradili smo dva treninga u ponedeljak, posle čega smo dobili odmor u utorak prepodne. Ovo je jedna nova ekipe sa novim selektorom, željna dokazivanja, s obzirom na to da je reč o mladim momcima. Problem želje sigurno neće postojati. Moramo dati svoj maksimum protiv Belgijanaca. Videli smo ih kako igraju, forsiraju igru bez golmana, 7 na 6. Uvežbavali smo već odbranu na taj sistem i to izgleda korektno. Spremamo se, dogovoramo u tom smeru. Ne bi trebalo da imamo problema kada je u pitanju pobeda – kaže desno krilo Darko Đukić.

     

    Debitant, Lazar Kukić (23), srednji bek španskog Logronja, smatra da lakih rivala nema.

     

    – Velika je čast biti u reprezentaciji i drago mi je da je veliko broj igrača iz generacije 1992. i 1994. dobio šansu kod selektora Peruničića. Belgiju ne smemo da potcenimo. Rukomet se razvija, igraju i oni, kao i ceo svet danas. Moramo odigrati maksimalno, pobediti i ostaviti dobar utisak. Ne smemo se opustiti, bez obzira što se na papiru očekuje lakši meč od onog koji nas očekuje u Švajcarskoj. Želimo sva četiri boda iz ove nedelje koja će nam doneti izvesnu dozu samopouzdanja pred duele sa Hrvatima narednog proleća – jasan je nekada član beogradskog Partizana.

     

    Da ne bude sve idealno potrudile su se povrede. Umesto Mladena Krsmančića, u Zrenjanin je stigao levi bek niškog Železničara Stevan Sretenović, a u ovoj EHF nedelji neće moći da pomogne ni povređeni desni bek rumunske Konstance, Nikola Crnoglavac.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport