• Real i Barselona stižu u Zrenjanin

    ZRENJANIN – Zrenjanin će od 9. do 11. aprila biti domaćin međunarodnog košarkaškog turnira za kadete, odnosno igrače uzrasta do 16 godina, koji se održava povodom sedam decenija košarke u gradu na Begeju. Ovaj turnir okupiće osam ekipa, od kojih neke spadaju među najzvučnija imena svetske košarke, poput Reala i Barselone iz Španije, zagrebačke Cibone […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Žarko Čabarkapa je promoter turnira
    Žarko Čabarkapa je promoter turnira

    ZRENJANIN – Zrenjanin će od 9. do 11. aprila biti domaćin međunarodnog košarkaškog turnira za kadete, odnosno igrače uzrasta do 16 godina, koji se održava povodom sedam decenija košarke u gradu na Begeju. Ovaj turnir okupiće osam ekipa, od kojih neke spadaju među najzvučnija imena svetske košarke, poput Reala i Barselone iz Španije, zagrebačke Cibone i italijanske Stella Azzura iz Rima. Uz njih, nadmetaće se i kadeti domaćih ekipa – beogradskog Partizana, Sport’s Worlda iz Novog Sada, Svetog Đorđa iz Žitišta i Proletera iz Zrenjanina. Turnir će biti humanitarnog karaktera, jer će sav prihod na bazi dobrovoljne kupovine ulaznica ići u korist Udruženja „Transplant heroji“.

    Na turniru će nastupiti dečaci od kojih će neki za dve – tri godine biti u seniorskim sastavima svojih ekipa, a pojedini već spadaju među najtalentovanije u svojoj generaciji u evropskim razmerama, poput Dina Radončića, rođenog u Zrenjaninu, sada člana madridskog Reala.

    Nekadašnji košarkaški reprezentativac Žarko Čabarkapa, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Indianapolisu 2002. godine i jedini Zrenjaninac koji je do sada igrao u NBA ligi, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da su ovakvi turniri značajni i za grad u kom se organizuju i za mlade košarkaše koji na njima učestvuju.

    – Oni će imati priliku da odmere snage s najtalentovanijima u Evropi u tom uzrastu i verujem da ćemo na delu moći da vidimo i neke buduće šampione – rekao je Čabarkapa.

    Utakmice će se igrati u hali „Medison“ i „Kristalnoj dvorani“. U četvrtak, 9. aprila i petak, 10. aprila, igraju se preliminarni mečevi, a u subotu, 11. aprila mečevi za plasman, dok je finalni susret na programu u 19 časova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport