Sport YSLAJDER

RASPITALI SMO SE ŠTA SE DEŠAVA SA ŽENSKIM RUKOMETNIM KLUBOM PROLETER

Foto: Zoran Bogaroški

ZRENJANIN – Pošto naš slogan glasi “DA SE ZNA”, reporter sportske redakcije portala zrenjaninski.com posetio je trening rukometašica ŽRK Proleter iz Zrenjanina, i kroz razgovor sa trenerom Goranom Pekezom razrešio je neke nedoumice koje kroz priče ljubitelja sporta kruže našim gradom.

Foto: Zoran Bogaroški

Nakon istupanja ženskog rukometnog kluba Proleter iz Super B lige, sve češće se mogu čuti neproverene glasine kako se Proleter ugasio, kako će ženski rukomet da izumre u našem gradu…

Foto: Zoran Bogaroški

– Kao što je već poznato, seniorski tim ŽRK Proleter je istupio iz Super B lige. Naravno, to ne znači da se klub ugasio. Naprotiv, klub je življi nego ikad. Imamo selekciju 2002. godište, koja nam se takmiči u Super ligi Vojvodine. Selekcija 2004. godište igra takođe Super ligu Vojvodine za mlađe kategorije. Naša druga ekipa kreće takmičenje u banatskoj ligi. Sve devojke iz prve ekipe, koje su i dalje članovi kluba, treniraju sa nama. Baza je tu, napravili smo dobru osnovu. Imamo oko 50 devojčica koje su u redovnom treningu, tako da, za budućnost ženskog rukometa u gradu, ne bi trebalo uopšte da se brinemo. Dakle, da ponovimo, ne bi trebalo da postoje nedoumice među građanima Zrenjanina da je ŽRK Proleter ugašen. Klub je, jednostavno, zbog smanjenih finansijskih sredstava, bio prinuđen da istupi iz Super B lige, ali na jesen nastavljamo redovno takmičenje, i to će biti u Prvoj ligi Srbije – rekao je Goran Pekez za informativni portal zrenjaninski.com.

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

Foto: Zoran Bogaroški
Foto: Zoran Bogaroški
Podeli članak
sinovoz
FAM