• RASPADA SE FUDBALSKI KLUB BEGEJ: Posle 86 godina postojanja – na pomolu gašenje!

    Od opštine se očekivalo mnogo više

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ŽITIŠTE – Da je fudbal u Banatu, nekada rasadniku velikih klubova sa višedecenijskom tradicijom i kvalitetnih fudbalera, u velikoj krizi, govori i situacija u Omladinskom fudbalskom klubu Begej iz Žitišta, koji ovih dana obeležava 86 godina postojanja.

    Stadion u Žitištu
    Stadion u Žitištu

    Umesto da slavi, ovom klubu najverovatnije sledi katanac u bravu. Ključ od klupskih prostorija je, zasad, vraćen u zgradu opštine Žitište, a kako će se nevesela priča do kraja završiti znaće se posle 12. februara.

    – Još pokušavamo da sprečimo gašenje kluba – kaže za portal „Zrenjaninski“ Goran Radaković, sportski direktor Begeja. – Problem je, naravno, u parama, a kad novca nema onda sve krene nizbrdo. Ispisnice su zatražila četvorica ključnih igrača. Prelazni rok traje do 12. februara i ja i moji drugari sada pokušavamo nekako da ih ubedimo da sačekaju da se ovo prvenstvo završi, pa onda da vidimo šta ćemo i kako dalje. Da li ćemo uspeti, stvarno ne znam.

    U upravi su mnogo više očekivali od opštine i mesne zajednice Žitište.

    – Mesna zajednica nam je pomogla sa 250.000 dinara i hvala im na tome, ali to je nedovoljno. Moji drugari i ja smo uložili bar četiri puta više. Imamo neka obećanja i stvarno se nadamo da, ipak, do gašenja kluba neće doći, odnosno da ćemo bar završiti prvenstvo, pa onda hladne glave videti šta nam je činiti – ističe Radaković.

    Begej se, inače, takmiči u Područnoj ligi fudbalskog saveza Zrenjanin i nakon jesenjeg dela prvenstva nalazi se na odličnom četvrtom mestu sa 32 osvojena boda, šest manje od prvoplasirane Crvene zvezde iz Vojvode Stepe.

    Gašenje fudbalskog kluba sa dugom tradicijom dovelo bi u pitanje funkcionisanje ne samo kluba nego i škole fudbala koja u Žitištu okuplja veliki broj talentovanih mališana. Mali žitištanski fudbaleri takmiče se u više liga i postižu dobre rezultate.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport