• PUNO DOBRIH BORBI PRVOG DANA FINALNOG TURNIRA (FOTO)

    ZRENJANIN – Finalni turnir Super lige Srbije u džudou, koji se ovog vikenda održava u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani, ljubiteljima ovog borilačkog sporta doneo je mnoštvo zanimljivih borbi, nekolicinu iznenađujućih rezultata, veliki broj atraktivnih poteza…     Spektakl, u pravom smislu reči. Vrhunska organizacija u režiji OJK Proleter MD, koju upoređuju sa organizacijom najvećih svetskih događaja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PUNO DOBRIH BORBI PRVOG DANA FINALNOG TURNIRA (FOTO)

    ZRENJANIN – Finalni turnir Super lige Srbije u džudou, koji se ovog vikenda održava u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani, ljubiteljima ovog borilačkog sporta doneo je mnoštvo zanimljivih borbi, nekolicinu iznenađujućih rezultata, veliki broj atraktivnih poteza…

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Spektakl, u pravom smislu reči. Vrhunska organizacija u režiji OJK Proleter MD, koju upoređuju sa organizacijom najvećih svetskih događaja ove vrste, prvog dana privukla je na tribine nove sportske hale više od 1.500 gledalaca.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Subota je bila rezervisana za mečeve po grupama, četvrtfinalne borbe, repasaž, kao i play-out.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Predstavnici našeg grada, džudisti Proletera, odlično su odradili borbe u svojoj grupi. Pobedivši Rumu sa 3:2 i Partizan iz Kikinde sa istim rezultatom, kao prvoplasirana ekipa, prošli su u četvrtfinale. Nažalost, tamo ih je čekala veoma neugodna novosadska Slavija, koja je pobedom 3:2 srušila snove izabranicima Nikole Savatovića za plasman u polufinale. Nakon ovog poraza, Zrenjaninci su imali još jedan meč, repasaž, u kojem ih je dočekala beogradska Crvena zvezda, najneprijatnije iznenađenje turnira, branilac titule, ekipa koja je, iako se smatrala za jednog od glavnih kandidata da i ove sezona podigne pobednički pehar, zaustavljena u četvrtfinalu. Ispostavilo se, „zvezdaši“ su ipak bili nesavladiva prepreka za Proleterove džudiste. Poraz od 4:1, svrstao je OJK Proleter MD među osam najboljih ekipa u državi.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    – Primarni cilj je ostvaren. I ove godine plasirali smo se među osam najboljih ekipa u državi. Zadovoljan sam prikazanim borbama mojih izabranika. Takođe sam veoma ponosan što je naš grad domaćin ovakvog jednog fantastično organizovanog događaja, i želeo bih da se zahvalim svima koji su učestvovali u organizaciji i omogućili da sve ovo izgleda vrhunski – rekao je Nikola Savatović, trener Zrenjaninaca, za naš portal.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    U polufinale, plasirali su se Rakovica, beogradski Partizan, Slavija iz Novog Sada i Kinezis iz Niša.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Nakon završetka mečeva, razgovarali smo i sa Žarkom Ćulumom, članom beogradske Rakovice, inače reprezentativcem Srbije, zvaničnim šampionom Balkana i osvajačem brojnih medalja sa Evropskih prvenstava i kupova.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    – U suštini, Rakovica je glavni favorit za osvajanje titule šampiona. Zvezda je nama bila glavni rival i nismo očekivali da će ovo danas da se desi, da će oni ispasti već u četvrtfinalu. Nadam se da ćemo sada i opravdati ulogu favorita i da ćemo bez većih problema proći Partizan u polufinalu, a zatim i nakon finala podići pobednički pehar – rekao je Žarko Ćulum ekskluzivno za naš portal.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Drugog dana turnira, od 10 časova, na programu su finalni mečevi u ženskoj konkurenciji, zatim od 13 časova polufinale u muškoj konkurenciji, i od 16 časova borbe za treće mesto i finalni meč.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Najbolji džudisti Srbije su u našem gradu. Informativni portal zrenjaninski.com, kao medijski sponzor, vas poziva u Kristalnu dvoranu, da se družite sa njima i da prisustvujete spektaklu u pravom smislu te reči. 

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    ojk proleter md
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Foto: Zoran Bogaroški

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport