• PRVI BODOVI NA EVROPSKOJ RANG LISTI ZA DUŠANA SARIĆA

    Džudista Proletera MD grabi ka vrhu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    LAJBNIC, VRŠAC – Minulog vikenda džudisti zrenjaninskog Proletera MD imali su dva ozbiljna takmičenja.

    Dušan Sarić
    Dušan Sarić

    U Lajbnicu je održan Evropski juniorski kup na kojem je nastupao Dušan Sarić u kategoriji do 81 kg. Ovo je bio njegov prvi Evropski kup u ovoj kategoriji i prvi ozbiljniji nastup nakon povrede koju je zadobio na prvenstvu Srbije za juniore.

    U ovoj kategoriji, jednoj od najkvalitetnijih, Dušan je u prvom kolu uspeo da pobedi mađarskog reprezentativca Hušara efektno zahvatom držanja. U drugom kolu je protivnik bio nemački reprezentativac koji je bio skoncentrisaniji u samom kraju meča i uspeo je da okrene rezultat u svoju korist i pobedi.

    Dušan je na ovaj način uspeo da osvoji prve bodove na evropskoj rang listi i sada će na svakom sledećem turniru biti sve lakše da grabi ka samom vrhu. A Dušan to i zaslužuje.

    U nedelju je, inače, u Vršcu održan i međunarodni turnir za starije pionire i kadete i na njemu su učestvovali takmičari Proletera MD i osvojili su nekoliko medalja. Srebrnim medaljama su se okitili Nemanja Kojčić i Nikola Blešić, a bronzanim Mihajlo Vujović, Dušan Ludoški i Natalija Nestorov.

    Narednog vikenda održava se prvenstvo Srbije za mlađe pionire u Vršcu. Proleter MD će predstavljati Milan Bulaja, Marko Milutin i Dina Terzin.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport