• Prvenstvo Srbije u veslačkim ergometrima biće održano u Zrenjaninu

    U Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, u nedelju, 3. marta, biće održano Prvenstvo Srbije u veslačkim ergometrima. Zrenjanin će biti domaćin 28. po redu državnog prvenstva posle skoro četvrt veka. Učešće je najavilo desetak klubova iz cele zemlje i oko 450 učesnika.   – Nakon četvrt veka veslački klubovi Zreneks i Begej ujedinili su snage, kako […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prvenstvo Srbije u veslačkim ergometrima biće održano u Zrenjaninu

    U Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, u nedelju, 3. marta, biće održano Prvenstvo Srbije u veslačkim ergometrima. Zrenjanin će biti domaćin 28. po redu državnog prvenstva posle skoro četvrt veka. Učešće je najavilo desetak klubova iz cele zemlje i oko 450 učesnika.

     

    – Nakon četvrt veka veslački klubovi Zreneks i Begej ujedinili su snage, kako bi organizovali ovo prvenstvo – rekao je Vladimir Milošev, trener u Zreneksu i sekretar kluba. – Voleli bismo da Zrenjanin bude organizator i narednih godina. Kao što znate, mi, na žalost, nemamo mogućnost da organizujemo takmičarske regate, istakao je Milošev.

     

    On je dodao da je do saradnje dva kluba došlo i kako bi se sačuvala tradicija veslanja u gradu. Ova tradicija duža je od jednog veka.

     

    – Učešće je najavilo desetak klubova i 450 takmičara, u 18 kategorija – rekao je Dane Ležajić iz Veslačkog kluba Begej 1883. – Takmičenje će se organizovati za sve uzrasne kategorije, od pionira do veterana, a takmičiti se mogu i građani. Pioniri i veterani veslaju na 1.000, a ostali na 2.000 metara, istakao je Ležajić.

     

    Učešće je prijavilo i 12 takmičara Zreneksa, kao i 24 takmičara Begeja.

     

    Na ergometrima, ili popularno u „veslanju na suvom“, mogu se okušati i građani koji se zateknu u Kristalnoj dvorani 3. marta, od 10 do 17 časova. Kotizacija iznosi 400 dinara.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport