• PRVA POBEDA NAKON SEDAM UZASTOPNIH PORAZA (FOTO)

    ŽRK Proleter – ŽRK Halas Jožef (Ada) 22:17 (poluvreme 12:10)   U zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani, u okviru 9. kola Super B rukometne lige Srbije za žene, u nedelju, 26. novembra, pred oko stotinak gledalaca, u derbiju začelja, sastale su se ekipe ŽRK Proleter i ŽRK Halas Jožef iz Ade.     Nakon sedam uzastopnih poraza, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PRVA POBEDA NAKON SEDAM UZASTOPNIH PORAZA (FOTO)

    ŽRK Proleter – ŽRK Halas Jožef (Ada) 22:17 (poluvreme 12:10)

     

    U zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani, u okviru 9. kola Super B rukometne lige Srbije za žene, u nedelju, 26. novembra, pred oko stotinak gledalaca, u derbiju začelja, sastale su se ekipe ŽRK Proleter i ŽRK Halas Jožef iz Ade.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Nakon sedam uzastopnih poraza, izabranice Dragana Lazarova su u ovom duelu ostvarile i prvu ovosezonsku pobedu. 

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Silno motivisane, mlade Zrenjaninke nametnule su svoju igru od samog starta utakmice, što je rezultovalo time da su uglavnom tokom celog meča i bile u konstantnom vođstvu, a najveći domet gošći iz Ade bila su izjednačenja rezultata, do kojih su uspevale da dođu u par navrata.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Najefikasnija u domaćoj ekipi bila je Tamara Savković sa 10 postignutih golova, dok su se u listu strelaca upisale i Ivana Milanović sa 5 pogodaka, Zorana Tubić sa 4 gola i Anastazija Homan Stanković koja je 3 puta uspela da zatrese mrežu gostujuće ekipe. Takođe, treba istaći i odličnu čuvarku mreže ekipe Proletera, Tamaru Stanković, koja je svojim intervencijama u nekoliko navrata sprečila sigurne pogotke, a zbog svog sjajnog izdanja među stativama, ponela je titulu igračice utakmice.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    – Pre samog meča, devojke su bile spremne, naoštrene i svesne toga da se mogu ravnopravno nositi sa Adom, iako je to iskusna ekipa. Motiv nam nije nedostajao, tako da su naše rukometašice borbenost pokazale na visokom nivou. Bilo je tu još uvek neuigranosti, tehničkih grešaka u napadu, ali smo sve to nadomestili u odbrani sa samo 17 primljenih golova. Ova pobeda nam puno znači, a ovom utakmicom se i prekida jesenji deo. Nastavljamo februara meseca. Sada, nakon prve ovosezonske pobede, imamo motiv više da se dobro spremimo. Pored ova prva dva boda u Super B ligi, mislim da smo jesen sjajno zaokružili na taj način što su i naše kadetkinje izborile plasman u Super ligu Vojvodine, a pre dve nedelje i pionirke isto. Samo dokaz da ova škola radi dobro i da zrenjaninski ženski rukomet nema u budućnosti zbog čega da brine – rekao je Dragan Lazarov, trener zrenjaninskih rukometašica nakon utakmice.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Kadetkinje izborile plasman u Super ligu Vojvodine (Foto: Zoran Bogaroški)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport