• PROLETER NAFTAGAS NE ZNA ZA PORAZ, „PALA“ I MLADOST (FOTO)

    KK Mladost (Smederevska Palanka) – KK Proleter Naftagas (Zrenjanin) 75:90 (13:28, 26:20, 21:24, 15:18) I ove nedelje, izveštaj sa utakmice košarkaša zrenjaninskih crveno – belih možemo početi rečenicom: JOŠ JEDAN UBEDLJIV TRIJUMF I FANTASTIČAN NIZ POBEDA JE NASTAVLJEN. U 22. kolu Druge muške košarkaške lige Srbije, košarkaši Proleter Naftagasa su ostvarili 10. pobedu u nizu. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PROLETER NAFTAGAS NE ZNA ZA PORAZ, „PALA“ I MLADOST (FOTO)

    KK Mladost (Smederevska Palanka) – KK Proleter Naftagas (Zrenjanin) 75:90 (13:28, 26:20, 21:24, 15:18)

    Foto: Zoran Bogaroški

    I ove nedelje, izveštaj sa utakmice košarkaša zrenjaninskih crveno – belih možemo početi rečenicom: JOŠ JEDAN UBEDLJIV TRIJUMF I FANTASTIČAN NIZ POBEDA JE NASTAVLJEN.

    U 22. kolu Druge muške košarkaške lige Srbije, košarkaši Proleter Naftagasa su ostvarili 10. pobedu u nizu.

    Pred oko 300 gledalaca, u Smederevskoj Palanci, u hali OŠ „Vuk Karadžić“, košarkaši zrenjaninskog Proletera su gostovali uvek neugodnom domaćinu, ekipi Mladosti.

    „Naftaši“ su fantastično otvorili utakmicu, i već nakon prvih 10 minuta vodili su sa 28:13, uz odličnu igru Lalića i Subotića, koji su već u prvoj četvrtini na svoj konto upisali po 11 pogodaka.

    U drugoj četvrtini viđeno je mnogo uspona i padova u igri oba tima. Prvo su igrači Proletera napravili, u prva 3 minuta, seriju 10:2, da bi domaćini, u narednih 6 minuta, uzvratili serijom 19:1. Ipak, na desetominutni odmor se odlazi rezultatom 39:48 u korist Zrenjaninaca.

    Treća četvrtina je počela sa egal igrom, tzv. koš za koš, ali već u 25. minutu, zrenjaninski crveno – beli ponovo vraćaju dvocifrenu prednost, koju održavaju do samog kraja utakmice.

    Foto: Zoran Bogaroški

    Najbolji igrač u ekipi Proletera, i sveukupno najbolji igrač utakmice, bio je Slobodan Lalić sa postignuta 33 koša, i neverovatnih 36 indeksnih poena.

    Među Zrenjanincima, istakli su se još Stefan Atanacković i Nemanja Subotić, sa postignutih po 17, kao i Petar Lambić sa 14 poena.

    Treba još napomenuti da su na ovoj utakmici košarkaši Proletera imali fantastičnih 60 odsto uspešnosti u šutu za 3 poena, sa ukupno ubačenih 15 trojki.

    U narednom 23. kolu, sledeće subote, Proleter je na parketu zrenjaninske Kristalne dvorane domaćin ekipi Futog Tupanjac MD.

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport