Sport

PRIJEM ZA ŠAMPIONKE PREMIJER LIGE SRBIJE U KARATEU

karate-zadrugar-lazarevo

ZRENJANIN, LAZAREVO – Članice seniorske ekipe Karate kluba “Zadrugar” iz Lazareva – Sanja Cvrkota, Marina Radičević i Radmila Vukelja, s gošćom iz Pančeva Tamarom Živić, a predvođene trenerom Milošem Erićem, osvojile su Premijer ligu Srbije u sezoni 2017/18. i time po drugi put u klupskoj istoriji postale ekipne prvakinje države.

 

premijer lige srbije

 

Finalno takmičenje održano je 19. novembra u Beogradu, a “Zadrugar” je trijumfovao u konkurenciji šest ekipa, ispred beogradskog “Partizana” i novosadskog “Mavašija”.

 

Ovim lepim sportskim povodom, za karatistkinje “Zadrugara” i trenera Erića danas je priređen prijem u Gradskoj kući. Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura ugostio je Sanju Cvrkotu, Radmilu Vukelju i Tamaru Živić, dok je Marina Radičević izostala zbog obaveza na fakultetu. Prijemu je prisustvovao i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina iz Lazareva Nenad Joksimović.
Po oceni trenera Erića, uspeh u Premijer ligi ostvaren je mimo očekivanja, jer su karatistkinje “Zadrugara” bile među najmlađim takmičarkama, ali kako je turnir odmicao, nizale su se pobede koje su bile dovoljne za osvajanje titule. Savladani su Partizan, Niš i Studentski grad iz Beograda, nerešeno je završen meč protiv Novosađanki, a jedini poraz zabeležen je od ekipe “Knjaz Miloš” iz Aranđelovca.

 

– Prezadovoljne smo ovim rezultatom, mislim da je i trener prezadovoljan, s obzirom na to da u početku nije bio optimista. Meni je ova godina bila veoma uspešna, za razliku od prošle kada sam doživela povredu kolena, operaciju i dužu pauzu – bila sam prvakinja države, Balkana i pojedinačno i ekipno, osvojila sam bronzu na Evropskom prvenstvu. Osvojili smo i Premijer ligu, što su zaista veliki rezultati za mene nakon povrede – kaže najuspešnija karatistkinja i kapiten “Zadrugara”” Sanja Cvrkota i dodaje da u narednoj godini polako kreće ka glavnom cilju – Olimpijskim igrama u Tokiju, gde će karate biti po prvi put zastupljen među olimpijskim sportovima.

 

– Naredna godina biće izuzetno naporna, već od 1. januara kreće sakupljanje bodova za Olimpijske igre, krajem januara je prva premijer liga u Parizu, od 11 koliko će ih biti tokom godine, očekuje nas evropski šampionat u Novom Sadu, svetski šampionat u Madridu… – najavljuje Cvrkota predstojeće nastupe.

 

Čestitajući im na tituli, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istakao je da je klub iz jednog malog mesta, kakvo je po broju stanovnika Lazarevo, još jednom dokazao da se nalazi u samom vrhu srpskog karatea, osvajanjem titule državnog prvaka drugi put, nakon pet godina.

Podeli članak
sinovoz
FAM