Sport

PRIJEM ZA REPREZENTATIVCA U FUTSALU

ZRENJANIN – Za Slobodana Rajčevića, reprezentativca Srbije u futsalu, koji je sa našom reprezentacijom izborio četvrto mesto na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je priredio prijem.

Slobodan Rajčević i Čedomir Janjić
Slobodan Rajčević i Čedomir Janjić

Prezadovoljan sam rezultatom koji smo ostvarili. Možda je moglo i više, ali šta da se radi. Okrećemo se sledećim takmičenjima, čeka nas baraž sa Portugalom i nemamo puno vremena za tugovanje. Generalno sam zadovoljan i svojim igrama – prokomentarisao je naš sugrađanin Rajčević ostvareni rezultat u evropskoj konkurenciji.

On kaže da je reprezentacija bila pod pritiskom da opravda veliki odziv navijača.

– Na uvodnoj utakmici sa Slovenijom igrali smo pod velikim teretom, da ne razočaramo publiku koja je došla u velikom broju. Već na sledećim mečevima bilo je lakše – objašnjava Rajčević, koji se već od danas vraća klupskim obavezama.

On poziva mlade zaljubljenike u fudbal da se opredeljuju za futsal, kao sve perspektivniji sport. I gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo zbog rezultata reprezentacije, ali i dobrih igara zrenjaninskih igrača.

– Ovo je veliki uspeh srpskog futsala. Tek sada se vidi da je bilo sasvim opravdano naše finasiranje kluba malog fudbala SAS, koji je imao velikog uspeha na nacionalnom nivou. A nekoliko Zrenjaninaca u nacionalnoj selekciji čini nas ponosnim – istakao je gradonačelnik Janjić, najavljujući da će se grad potruditi da u Zrenjaninu obezbedi nastup reprezentacije Srbije u futsalu.

Podeli članak
sinovoz
FAM