Sport Vesti Zrenjanin

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić u poseti Zrenjaninu

zoran gajić
Foto: Aleksandar Blanuša

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić i predsednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba Vojvodina iz Novog Sada Dragoljub Zbiljić održali su u Zrenjaninu radni sastanak sa zrenjaninskim gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima.

 

Razgovaralo se o aktuelnom trenutku odbojkaškog sporta u Zrenjaninu, o planovima, željama i mogućnostima za napredak. Sastanku je prisustvovao i Rajko Petrović, sportski direktor Odbojkaškog kluba Klek Srbijašume.

 

Gradonačelnik Janjić je posle sastanka izjavio da Zrenjanin, kao grad sportova, želi da razvija sportsku infrastrukturu i organizuje velika takmičenja. Želi i da ima ekipe u najvišim rangovima takmičenja, kao što je slučaj u jednom od primarnih sportova, odbojci.

 

– Za sve to neophodna je i infrastruktura, ali i ljudi u sportskoj organizaciji. U poslednje vreme smo mnogo uradili na infrastrukturi, od otvaranja novih sala, do renoviranja i Medisona i Kristalne dvorane. U toku je i rekonstrukcija stadiona u Karađorđevom parku. Naravno, želja nam je da imamo što više ekipa u našem gradu koje igraju u najkvalitetnijem rangu takmičenja u Srbiji, u različitim sportovima – kazao je Janjić.

 

Kako je naveo, u tome je neophodna pomoć i saveza, i Odbojkaškog kluba Vojvodina, sigurno najboljeg odbojkaškog kolektiva u Srbiji.

 

– Mislim da ćemo napraviti jednu dobru, zdravu priču, kako bi se deca iz ove sredine bavila odbojkom na kvalitetan način. Siguran sam da će doći i rezultati – poručio je Janjić.

 

zoran gajić
Foto: Aleksandar Blanuša

 

Gajić: Zrenjanin je „istorijsko mesto“

 

Predsednik nacionalnog odbojkaškog saveza Zoran Gajić napomenuo je da je Zrenjanin “istorijsko mesto” kada je odbojka u pitanju, te da je prihvatio poziv gradonačelnika da razgovaraju o trenutnoj situaciji i planovima i šta zajedno mogu da urade na dobrobit tog sporta u ovom gradu i uopšte u Srbiji.

 

– Najpotrebniji su kontinuitet u radu, materijalno – finansijski uslovi, stručni kadar, da bi što više dece treniralo odbojku i da bi se ekipe, u obe konkurencije, popunile svojim kadrovima. To obezbeđuje stabilnost rezultata i kontinuiteta ostanka u vrhu tabele. Previše oslanjanja na igrače iz drugih sredina dovodi do velikih kolebanja u rezultatu i zato smatram da je “temelj” uspeha dobar rad na pionirskom i kadetskom nivou, kao i obezbeđenje stručnog kadra iz svoje sredine, nastavnika, profesora, bivših igrača koji se opredeljuju da budu treneri mlađih kategorija – kazao je Gajić.

 

zoran gajić
Foto: Aleksandar Blanuša

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz