• Predsednica Republike Srpske odlikovala košarkaša Dejana Bodirogu

    Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović je odlikovala košarkaša Dejana Bodirogu Ordenom časti sa zlatnim zracima.   Cvijanović je ovo priznanje uručila Bodirogi, ali i drugim zaslužnim institucijama i pojedincima, povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.   Kako je obrazloženo, Bodiroga je Orden časti sa zlatnim zracima dobio za izvanredne rezultate u oblasti košarke i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Predsednica Republike Srpske odlikovala košarkaša Dejana Bodirogu

    Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović je odlikovala košarkaša Dejana Bodirogu Ordenom časti sa zlatnim zracima.

     

    Cvijanović je ovo priznanje uručila Bodirogi, ali i drugim zaslužnim institucijama i pojedincima, povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.

     

    Kako je obrazloženo, Bodiroga je Orden časti sa zlatnim zracima dobio za izvanredne rezultate u oblasti košarke i njegovoj promociji u Republici Srpskoj. Priznanje mu je uručeno i za zasluge u oblasti humanitarnog rada.

     

    – Moji koreni su odavde, iz Trebinja, sa juga Republike Srpske, iz Hercegovine. Zato ovo odlikovanje za mene ima posebno značenje. Živele Srbija i Republika Srpska – poručio je Bodiroga na svečanosti u Palati Republike Srpske.

     

    Dejan Bodiroga je rođen 2. marta 1973. u Zrenjaninu. Mnogi ljubitelji košarke ga smatraju najboljim igračem koji nikada nije igrao u NBA ligi. Sa reprezentacijom Jugoslavije Bodiroga je osvojio srebro na Olimpijskim igrama 1996, dva Svetska prvenstva i tri Evropska prvenstva.

     

    Dejan Bodiroga je poznat je zbog liderstva, košarkaške inteligencije i sposobnosti da igra na svim pozicijama.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport