• Potpisan protokol o saradnji između Fakulteta za sport i RK Proleter

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i dekanka Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ iz Beograda prof. dr Ivanka Gajić potpisali su danas protokol o saradnji između Grada Zrenjanina i tog fakulteta.   Nakon toga potpisan je i protokol o saradnji između Fakulteta za sport i Rukometnog kluba Proleter. Ti dokumenti, kako navode potpisnici, imaju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Potpisan protokol o saradnji između Fakulteta za sport i RK Proleter

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i dekanka Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ iz Beograda prof. dr Ivanka Gajić potpisali su danas protokol o saradnji između Grada Zrenjanina i tog fakulteta.

     

    Nakon toga potpisan je i protokol o saradnji između Fakulteta za sport i Rukometnog kluba Proleter. Ti dokumenti, kako navode potpisnici, imaju za cilj razvoj sporta u gradu kroz obrazovne institucije i primenu stručnih znanja u radu sportskih klubova.

     

    Protokol je u ime Rukometnog kluba Proleter potpisao predsednik kluba Dragan Božjak, istaknuti zrenjaninski privrednik.

     

    – Akcenat je dat na angažovanju mladih i talentovanih rukometaša iz ove sredine, na organizacionom objedinjavanju muškog i ženskog kluba i svođenju troškova i zaostalih dugovanja na minimum. U narednom četvorogodišnjem periodu planiramo ulazak u viši takmičarski rang i izlazak na evropsku scenu, što nama nije nepoznato, jer smo pre dvadesetak godina već tamo bili. Grad nam pomaže u tim nastojanjima, a angažovali smo i Fakultet za sport koji će nam pomoći u konkretnoj izradi plana rada, kako bismo ono što smo zamislili na najbolji način i realizovali – kazao je Božjak.

     

    Rukometnog kluba Proleter

     

    U sklopu gostovanja predstavnika Fakulteta za sport održano je i stručno predavanje na temu strategije razvoja sporta i sportskih klubova i saveza, a na primerima Džudo saveza Srbije, kao i nekoliko drugih sportova. Prisutnim predstavnicima RK Proleter, Sportskog saveza grada Zrenjanina i Grada Zrenjanina predavanje je održao prodekan Fakulteta, doc. dr Dragan Atanasov.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport