Sport

Potpisan protokol o saradnji između Fakulteta za sport i RK Proleter

Rukometni klub Proleter

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i dekanka Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ iz Beograda prof. dr Ivanka Gajić potpisali su danas protokol o saradnji između Grada Zrenjanina i tog fakulteta.

 

Nakon toga potpisan je i protokol o saradnji između Fakulteta za sport i Rukometnog kluba Proleter. Ti dokumenti, kako navode potpisnici, imaju za cilj razvoj sporta u gradu kroz obrazovne institucije i primenu stručnih znanja u radu sportskih klubova.

 

Protokol je u ime Rukometnog kluba Proleter potpisao predsednik kluba Dragan Božjak, istaknuti zrenjaninski privrednik.

 

– Akcenat je dat na angažovanju mladih i talentovanih rukometaša iz ove sredine, na organizacionom objedinjavanju muškog i ženskog kluba i svođenju troškova i zaostalih dugovanja na minimum. U narednom četvorogodišnjem periodu planiramo ulazak u viši takmičarski rang i izlazak na evropsku scenu, što nama nije nepoznato, jer smo pre dvadesetak godina već tamo bili. Grad nam pomaže u tim nastojanjima, a angažovali smo i Fakultet za sport koji će nam pomoći u konkretnoj izradi plana rada, kako bismo ono što smo zamislili na najbolji način i realizovali – kazao je Božjak.

 

Rukometnog kluba Proleter

 

U sklopu gostovanja predstavnika Fakulteta za sport održano je i stručno predavanje na temu strategije razvoja sporta i sportskih klubova i saveza, a na primerima Džudo saveza Srbije, kao i nekoliko drugih sportova. Prisutnim predstavnicima RK Proleter, Sportskog saveza grada Zrenjanina i Grada Zrenjanina predavanje je održao prodekan Fakulteta, doc. dr Dragan Atanasov.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz