• Posebno naglašena solidarnost na ovogodišnjem inkluzivnom kampu

    Udruženje „Suncokret“, kao nosilac projekta, i Karate klub Zrenjanin, kao partner, zajedno su uz pomoć Grada Zrenjanina i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu organizovali tradicionalni 11. po redu Inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari, u Školsko – rekreativnom centru „Čardak“.   – Na ovogodišnjem kampu zajedničke aktivnosti, solidarnost i tolerancija posebno su naglašeni. Zajednički treninzi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Posebno naglašena solidarnost na ovogodišnjem inkluzivnom kampu

    Udruženje „Suncokret“, kao nosilac projekta, i Karate klub Zrenjanin, kao partner, zajedno su uz pomoć Grada Zrenjanina i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu organizovali tradicionalni 11. po redu Inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari, u Školsko – rekreativnom centru „Čardak“.

     

    – Na ovogodišnjem kampu zajedničke aktivnosti, solidarnost i tolerancija posebno su naglašeni. Zajednički treninzi i radionice, druženja, učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobama sa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti i ravnopravnosti – kaže Izabela Prec iz Udruženja „Suncokret“, koja je višegodišnji učesnik ovih kampova i koja je koordinirala radioničarskim aktivnostima.

     

    Za brojne aktivnosti na ovogodišnjem kampu, koji se tradicionalno održao na Deliblatskoj peščari, u periodu od 29. jula do 4. avgusta, bili su zaduženi volonteri Udruženja „Suncokret“, zrenjaninske organizacije Crvenog krsta i Karate kluba Zrenjanin Jovana Kisić, Saška Prole, Izabela Prec, Milan Kordin i Zoran Jovin, a lekarski nadzor tokom kampa poveren je dr Ivanu Lukiću.

     

    – Ovogodišnji kamp okupio je četrdesetak sportista, članova, volontera i trenera Karate kluba Zrenjanin, Školice sporta „Čigra“, gradske organizacije Crvenog krsta Zrenjanin i Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama iz Zrenjanina, a primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko – rekreativno – edukativne aktivnosti, uz uspostavljanje interakcije sa decom i mladima iz takozvane „redovne populacije“. Računajući i ovaj 11. kamp, kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 55 mladih sa smetnjama u razvoju, preko 500 sportista iz tzv. „redovne populacije“ i više od 20 volontera. Održano je preko 70 sportskih radionica i radionica veština – kaže Simo Salapura, organizator kampa.

     

    Partneri u realizaciji 11. Inkluzivnog kampa bili su još i Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“ i Specijalistička ordinacija medicine sporta „Sportrehamedica“, kao i Školica sporta „Čigra“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport