Sport

PORTAL ZRENjANINSKI VAM PREPORUČUJE: Rvački spektakl pred Olimpijadu!

ZRENjANIN – Zrenjanin će od 14. do 17. aprila biti domaćin Kvalifikacionog evropskog predolimpijskog turnira u rvanju grčko – rimskim i slobodnim stilom, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

rvanje (2)

Pripreme za organizaciju ovog velikog sportskog događaja zvanično su počele formiranjem Organizacionog odbora, na čijem čelu je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Direktor turnira biće generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić.

U Organizacioni odbor, kao potpredsednici, ušli su predstavnik Ministarstva omladine i sporta Mirko Kantar i predstavnik Olimpijskog komiteta Srbije Vladimir Vukićević, a članovi su postali predstavnici nacionalnog rvačkog saveza i Rvačkog kluba Proleter iz Zrenjanina Ivica Dujmić, Zoran Mijić, Dragan Vulešević, Ljubiša Samardžić, Dejan Dragin i Darko Velisavljev. Sekretar turnira je Jadranka Bukejlović iz RK Proleter.

– Naša zemlja je dobila mogućnost da organizuje ovaj kvalifikacioni turnir, a za domaćina je izabran Zrenjanin, koji se već dokazao uspešnom organizacijom niza međunarodnih rvačkih takmičenja. Izbor na naš grad pao je i zbog toga što rvački sport u Zrenjaninu ima dugu i uspešnu tradiciju, ali i publiku koja ga dobro poznaje i prati. Takođe, Zrenjanin ima i odlično organizovan rvački klub, kao i odgovarajuće sportske kapacitete za takvo takmičenje – kaže predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

rvanje (1)

Gradonačelnik Janjić je obećao da će Zrenjanin sigurno biti dobar domaćin evropskim rvačima, kao što je to bio i na svim velikim takmičenjima koja su održana u našem gradu.

Imamo iskustva u organizaciji velikih sportskih takmičenja, imamo sportske, ali i ostale kapacitete, tako da sam siguran da ćemo prisustvovati dobrom turniru, kvalitetnim borbama i, naravno, očekujemo da se sa ovog turnira neko od naših rvača kvalifikuje za Olimpijske igre – ističe Janjić.

Davor Štefanek već je izborio učešće na Olimpijadi, a realno je da na ovom turniru srpski rvači ispune još jednu, a možda i dve olimpijske norme.

Podsetimo, portal “Zrenjaninski” je medijski pokrovitelj ovog rvačkog turnira. 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM