• PONOSNI NA NJIH: Grad odao priznanje našim najboljim rvačima!

    Za rvače Davora Štefaneka, Viktora Nemeša i Kristijana Frisa, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je prijem u Gradskoj kući. Prijemu je prisustvovao i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, koji nije krio zadovoljstvo zbog uspešnog nastupa reprezetativaca Srbije na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u rvanju, održanom u Budimpešti.   Podsetimo, Davor Štefanek osvojio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PONOSNI NA NJIH: Grad odao priznanje našim najboljim rvačima!

    Za rvače Davora Štefaneka, Viktora Nemeša i Kristijana Frisa, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je prijem u Gradskoj kući. Prijemu je prisustvovao i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, koji nije krio zadovoljstvo zbog uspešnog nastupa reprezetativaca Srbije na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u rvanju, održanom u Budimpešti.

     

    Podsetimo, Davor Štefanek osvojio je srebrnu medalju, Viktor Nemeš vratio se sa bronzom, a Kristijan Fris je, nažalost, poražen u borbi za bronzu.

     

    – Čast mi je i zadovoljstvo što sam na čelu saveza koji beleži ovakve rezultate. Čestitam momcima i stručnom štabu na istorijskom rezultatu. Veliku zahvalnost dugujemo i državi i ministarstvima, Olimpijskom komitetu, kao i lokalnim samoupravama, na velikoj podršci. Posebno izdvajam Grad Zrenjanin koji pruža veliku podršku i gde imamo velike talente u rvačkoj školi – naglasio je Željko Trajković nakon prijema, ističući kao cilj u narednom periodu osvajanje nove olimpijske medalje u Tokiju.

     

    Davor Štefanek, koji je inače i predsednik Sportskog saveza Srbije, kaže da je dokazao da se može biti i uspešan rvač i sportski funkcioner.

     

    – Mislim da su svi zadovoljni i mojim  radom u savezu i nastupom na svetskom prvenstvu. Mnogi su bili iznenađeni kada sam izborio finale, ali ja nisam bio zatečen, jer znam koliko vredim. Ova medalja, inače, mnogo mi znači, jer mi dokazuje da sam, i pored godinu i po dana takmičarske pauze, u samom vrhu rvačkog sporta – ističe Štefanek.

     

    On je napomenuo da će i za Rusa Artema Surkova, od kojeg je poražen u finalu, tražiti rešenje u Tokiju.

     

    – U Tokiju ekipa koju mi imamo mora osvojiti dve medalje – uveren je Štefanek.

     

    On se, uz zahvalnost  svima koji su zdušno podržavali rvače, posebno zahvalio Željku Trajkoviću, na izuzetnoj podršci.

     

    Viktor Nemeš istakao je da je veoma zadovoljan zbog osvajanja bronzane medalje.

     

    – Osetio sam da nisam dobro tempirao formu za ovo takmičenje, ali sam i pored toga osvojio medalju, i to na svetskom prvenstvu koje je za mene bilo teže nego prošlo, na kojem sam osvojio zlato – reči su Viktora Nemeša, koji se zahvalio Rvačkom savezu, Gradu Zrenjaninu i državi Srbiji na velikoj podršci.

     

    Rvačka reprezentacija

     

    Žaljenje zbog izmakle medalje izrazio je Kristijan Fris, uz optimističku najavu da će se stvari popraviti u Tokiju.

     

    – Bio sam veoma blizu medalje, nanizao sam tri pobede, ali ovoga puta nisam uspeo da izdržim do kraja turnira. Idemo dalje, sada je prioritetni cilj Tokio i nadam se da će tamo biti više uspeha – poručio je Fris.

     

    Gradonačelnik Janjić bio je veoma dobro raspoložen nakon prijema.

     

    – Velika je čast prirediti prijem ovim vrhunskim sportistima, našim rvačima, uz činjenicu da od tri medalje dve dođu u Zrenjanin, jer mi i Davora Štefaneka smatramo Zrenjanincem. U Zrenjaninu se mnogo ulaže u klubove, u vrhunski sport, kao i u infrastrukturu. Naš sledeći potez biće rekonstrukcija Gradskog stadiona, završićemo obnovu i Doma borilačkih sportova, sredili smo Kristalnu dvoranu, i sve činimo da naši sportisti imaju dobre uslove za pripreme i takmičenja – naglasio je Janjić, podsećajući da je na teritoriji grada Zrenjanina oživljen rad svih fudbalskih klubova, s ciljem sa se što više mladih bavi sportom.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport