• PODRŽI TIM SRBIJE: Počinje Evropsko prvenstvo u košarci za seniorke

    Utakmicama Rusija – Belgija (17.45 časova) i Srbija – Belorusija (20.30 časova) danas počinje Evropsko prvenstvo u košarci za seniorke, grupa D. Utakmice se igraju u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.   Danas startuju i utakmice u grupama A i B, koje se igraju u glavnom gradu Letonije – Rigi, kao i u grupi C, u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PODRŽI TIM SRBIJE: Počinje Evropsko prvenstvo u košarci za seniorke

    Utakmicama Rusija – Belgija (17.45 časova) i Srbija – Belorusija (20.30 časova) danas počinje Evropsko prvenstvo u košarci za seniorke, grupa D. Utakmice se igraju u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

     

    Danas startuju i utakmice u grupama A i B, koje se igraju u glavnom gradu Letonije – Rigi, kao i u grupi C, u dvorani „Čair“ u Nišu. Šesnaest najboljih evropskih selekcija bore se narednih deset dana za titulu najbolje na kontinentu. Titulu šampionki brane košarkašice Španije koje u odbranu naslova kreću iz Rige.

     

    Boje reprezentacije Srbije braniće u Zrenjaninu plejmejkeri Maja Miljković (31 godina, 175 cm) i Miljana Bojović (32, 181), bekovi Saša Čađo (29, 178), Nevena Jovanović (28, 179), Dajana Butulija (33, 176), Ana Dabović (29, 189), krila Sonja Petrović (30, 188), Maja Škorić (29, 185), krilni centri Jelena Bruks (30, 190), Aleksandra Crvendakić (23, 188), te centri Nikolina Milić (25, 189) i Dragana Stanković (24, 196). Selektor je Marina Maljković.

     

    Pročitajte još: Kristalna dvorana spremna za održavanje najveće sportske smotre u Srbiji

     

    Prvoplasirane ekipe u svim grupama direktno se kvalifikuju za četvrtfinale. Drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igraju jednu rundu kvalifikacija za plasman u četvrtfinale. Nastavak takmičenja i završnica igraju se u Beogradu, u „Štark areni“, od 2. do 7. jula, kada je na programu finalna utakmica.

     

    O pripremama za šampionat, za najveću ovogodišnju sportsku manifestaciju u Srbiji, sve je rečeno. Preostaje samo da od večeras i u naredna tri dana, zrenjaninska publika maksimalno bude uz svoju reprezentaciju. A da gostujuće reprezentacije i navijače dočeka uz tradicionalno gostoprimstvo.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin