• Počeo međunarodni plivački miting, nastupa više od 480 takmičara (Foto)

    Međunarodni plivački miting „Grand prix – Kup Zrenjanina“, 26. po redu, počeo je danas na Gradskom  bazenu, i trajaće do nedelje, 4. novembra.   Na ovom takmičenju nastupiće više od 480 takmičara iz preko 60 klubova i 13 zemalja, a biće podeljeno 540 medalja, kao i šest pojedinačnih priznanja za najbolje plivače u muškoj i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Počeo međunarodni plivački miting, nastupa više od 480 takmičara (Foto)

    Međunarodni plivački miting „Grand prix – Kup Zrenjanina“, 26. po redu, počeo je danas na Gradskom  bazenu, i trajaće do nedelje, 4. novembra.

     

    Na ovom takmičenju nastupiće više od 480 takmičara iz preko 60 klubova i 13 zemalja, a biće podeljeno 540 medalja, kao i šest pojedinačnih priznanja za najbolje plivače u muškoj i ženskoj konkurenciji.

     

    – Od ove godine takmičenje se po prvi put nalazi u zvaničnom kalendaru Svetske plivačke federacije kao kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo u plivanju, u decembru. Nema puno ovakvih takmičenja u Evropi i mi smo jako ponosni na to – izjavio je Dragan Jocić, trener u Plivačkom klubu Proleter, koji je i organizator plivačkog mitinga.

     

    Proleter će, inače, na ovom takmičenju nastupiti u podmlađenom sastavu, sa sedamdesetak plivača, a najviše se očekuje od Vladimira Petraša i Stefanije Mikše.

     

    Među najpoznatijim učesnicima svakako je Čaba Silađi, jedan od naših najboljih plivača, koji je izjavio da je u pitanju prvo takmičenje u ovoj sezoni u malim bazenima.

     

    – Gledam na ovo kao na neko kontrolno takmičenje, jer sledeće nedelje nastupam na prvenstvu Mađarske. Od ovog mitinga očekujem dobre trke, vidim da su u mojoj disciplini plivači poprilično ozbiljni, tako da mislim da će trke biti dosta kvalitetne – kazao je Silađi, dodajući da se uvek rado vraća u ovaj grad i na zrenjaninski bazen, gde je proveo pet godina života i za koji ga vezuju lepe uspomene.

     

    Međunarodni plivački miting „Grand prix – Kup Zrenjanina“ svečano su otvorili predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. Dropac je ocenio da je u pitanju jedan od najjačih plivačkih mitinga u regionu, dok je Salapura naglasio da je Plivački klub Proleter, kao organizator, takmičenje podigao na još jednu lestvicu gore.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport