Sport

PLIVAČI PROLETERA IZ VODE IZAŠLI SA NAJSJAJNIJIM ODLIČJIMA

plivanje-proleter

BEOGRAD, ADA – U Beogradu je od 4. do 6. avgusta održano Prvenstvo Srbije u plivanju za juniore i seniore, na kojem je učestvovalo 345 takmičara iz 45 klubova.

 

 

Ekipa zrenjaninskog Proletera je nastupila sa 18 takmičara koji su osvojili ukupno deset medalja. Treneri ekipe su bili Pejinović i Jocić.

 

Zlato je osvojio Nikola Aćin (50m slobodno), kao i dva srebra na 50m leđno i 100m leđno. Srebrna medalja pripala je i Ivanu Lenđeru na 50m delfin.

 

Bronzane medalje osvojili su Ivan Lenđer (50m slobodno), Marko Danev (200m leđno), štefete 4 x 100m slobodno (Poša, Aćin, Danev, Lenđer), i 4 x 200m slobodno (Aćin, Marić, Danev, Petraš), kao i Danica Cvetković na 200m slobodno i 200m leđno.

 

plivanje-proleter

 

Takođe, Plivački klub Proleter je sa 22 takmičara učestvovao na međunarodnom plivačkom mitingu Delfin Kup 2017 u Adi, na kojem je nastupilo 300 plivača iz Srbije, Hrvatske, Izraela, Mađarske, Nemačke i Rumunije.

 

Osvojeno je ukupno sedam medalja, od čega šest zlatnih. Trener ekipe je bio Nikola Gogić.

 

Zlato su osvojili Marko Vujin (50m slobodno), Justin Cvetkov (50m slobodno i 50m leđno), Marko Vujin (50m delfin), Nevena Petraš (50m leđno) i Laura Horvat (50m delfin), dok je srebro pripalo Đorđu Čarniću (50m leđno).

 

Ovim takmičenjima je završena sezona takmičarskog plivanja PK Proleter. Takmičari će imati dve nedelje odmora i već 21. avgusta počinje nova sezona pripremema u Bijeloj, u Crnoj Gori.

 

Škola plivanja i obuka neplivača će neprestano raditi tokom celog leta.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz