Sport

PLIVAČI “PROLETERA” BLISTALI NA ŠARENGRADU

plivanje

Ekipa plivačkog kluba “Proleter” učestvovala je sa 7 takmičara na međunarodnom plivačkom mitingu Šarengradski kup u Kruševcu.

 

plivanje

 

Na takmičenju je učestvovalo 343 takmičara iz 28 klubova. Ekipa Proletera je osvojila ukupno 13 medalja, a plivač Vuk Šuvački je proglašen za najboljeg takmičara u kategoriji 2006. godište. Trener ekipe je bio Milorad Radišić.

 

Zlatne medalje osvojili su Ognjen Kovačevič, Vuk Šuvački, Marko Danev i Lara Lilić. Srebrom su se okitili Vuk Šuvački, Marko Danev, Dino Doroslovački, Lena Stoiljkovski, Lara Lilić i štafeta 4×50 metara .Od ponedeljka 15.maja, seniorska reprezentacija Srbije u plivanju se nalazi na dvonedeljnim pripremama u Banja Luci gde će od 27do 28.maja učestvovati na jakom međunarodnom plivačkom mitingu Banja Luka open 2017.

 

Na pripremama se nalazi član “Proletera” Ivan Lenđer, a trener i selektor reprezentacije Srbije je Dejan Pejinović. Na istom takmičenju će učestvovati i ekipa Proletera sa 7 plivača koje će voditi trener Dragan Jocić. Na čelu ekipe biće  juniorski reprezentativac Nikola Aćin. Takođe, na takmičenju će učestvovati selekcija Plivačkog saveza Vojvodine za koju će nastupiti kadetski reprezentativac i član “Proletera” Marko  Vujin.

Podeli članak
sinovoz
FAM