• PETO MESTO U SUPER LIGI ZA DŽUDISTE “PROLETER MD” (FOTO)

    BEOGRAD – Džudo klub “Proleter MD” osvojio je peto mesto u Super ligi Srbije u džudou i tako ostvario najvećih uspeh u poslednjoj deceniji a jedan od najvećih u 50-godišnjoj istoriji kluba. U subotu u Zemunskom sportskom centru „Master“ je održano takmičenje po grupama. Zrenjaninci su se u grupi sastali sa “Partizanom BG “i “Trudbenikom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PETO MESTO U SUPER LIGI ZA DŽUDISTE “PROLETER MD” (FOTO)

    BEOGRAD – Džudo klub “Proleter MD” osvojio je peto mesto u Super ligi Srbije u džudou i tako ostvario najvećih uspeh u poslednjoj deceniji a jedan od najvećih u 50-godišnjoj istoriji kluba.

    dzudo
    Foto: Zoran Bogaroški

    U subotu u Zemunskom sportskom centru „Master“ je održano takmičenje po grupama. Zrenjaninci su se u grupi sastali sa “Partizanom BG “i “Trudbenikom BG”  i bili su veoma uspešni u oba duela. U prvom meču savladan je Trudbenik rezultatom 6:4. U borbi za prvo mesto u grupi savladan je favorizovani Partizan takođe rezultatom 6:4 i na taj način “Proleter MD”  je zauzeo prvo mesto i zakazao četvrtfinalni meč sa Džudo klubom „Ruma“.U nedelju je održan četvrtfinalni program kao i finalni blok u borbi za medalje. Četvrtfinalni meč sa “Rumom” su Zrenjaninci odradili maestralno i pobedili rezultatom 10:0 i na taj način iznenadili sve i plasirali se potpuno zasluženo u polufinale gde su odmerene snage sa Crvenom zvezdom iz Beograda.

    Meč je dobro započet ali se jednostavno nije moglo dalje jer je Crvena zvezda trenutno najbolja ekipa u Srbiji.Meč je završen potpuno zasluženo rezultatom 8:2 u korist Beograđana.U borbi za treće mesto protivnik je bio takođe višestruki prvak države,beogradska Rakovica.Meč je završen ubedljivom pobedom Beograđana 10:0.

    dzudo
    Foto: Zoran Bogaroški

    Takmičari u ovogodišnjoj Super džudo Ligi Srbije su bili:Marko Grandić,Stefan Mirković,Dušan Sarić,Boris Nemet,Filip Đinović,Daniel Šipoš,Nikola Blešić,Vidak Vučinić,Mihajlo Vujović,Dušan Ludoški,Bojan Cvejić.

    Za vikend su održana i dva takmičenja za mlađe uzraste u Srpskom Krsturu i Novom Sadu.

    U Srpskom Krsturu učestvovalo je 110 takmičara iz Slovenije,BiH i Srbije.Zlatne medalje su osvojili Milica Batanjski, Ivan Eremić,Nikolina Bakić, Gordana Bošnjak,Dušan Isakov i Sofija Fekete.Srebrom su se okitili Dragan Milutinović,Nikola Trivunović i Nikolina Trivunović

    Bronzane medalje osvojili su Vuk Bengin,Ilija Mikin,Ognjen Đurić,Sava Adamov,Aleksandar Rakić,Luka Dabić,Nenad Bakić,Viktor Lerinc,Nemanja Vlatković i Bogdan Dumitrov.

    U Novom Sadu učestvovalo je 360 takmičara iz Slovenije,BiH,Hrvatske i Srbije. Na ovom takmičenju zlatnu medalju osvojila je Lenka Stojanov a bronzane Anja Kuručev,Ognjen Vukobrat i Dina Terzin.

    dzudo
    Foto: Zoran Bogaroški

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport