• PARAOLIMPIJAC PROGLAŠEN ZA POČASNOG GRAĐANINA OPŠTINE

    NOVI BEČEJ – Jednoglasnom odlukom odbornika Skupštine opštine Novi Bečej proslavljeni paraolimpijac Laslo Šuranji proglašen je počasnim građaninom Novog Bečeja. Veliko priznanje usledilo je kao nagrada za fenomenalne rezultate koje je Šuranji postigao u streljaštvu, osvajanjem dve medalje na Paraolimpijskim igrama održanim prošle godine u Rio de Ženeiru. Podsetimo, Šuranji, koji je član Streljačkog kluba […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PARAOLIMPIJAC PROGLAŠEN ZA POČASNOG GRAĐANINA OPŠTINE

    NOVI BEČEJ – Jednoglasnom odlukom odbornika Skupštine opštine Novi Bečej proslavljeni paraolimpijac Laslo Šuranji proglašen je počasnim građaninom Novog Bečeja.

    Laslo Šuranji

    Veliko priznanje usledilo je kao nagrada za fenomenalne rezultate koje je Šuranji postigao u streljaštvu, osvajanjem dve medalje na Paraolimpijskim igrama održanim prošle godine u Rio de Ženeiru.

    Podsetimo, Šuranji, koji je član Streljačkog kluba za osobe s invaliditetom „Olimp“ iz Zrenjanina i reprezentativac Srbije, dobio je i Nagradu grada Zrenjanina.

    U obrazloženju odluke se navodi da ga je put 2016. godine vodio od Novog Bečeja, preko Zrenjanina, sve do dalekog Brazila i Rija. Vratio se sa zlatnom i bronzanom medaljom i novim olimpijskim rekordom, a našoj zemlji doneo prvu medalju u streljaštvu sa Paraolimpijskih igara nakon punih dvadeset godina. Njegovim zlatom ponose se i rodni Novi Bečej i Zrenjanin, ali je i cela Srbija na najbolji način pokazala koliko joj znače olimpijski šampioni.

    Zlato iz Rija kruna je njegove karijere tokom koje je više puta osvajao nacionalni, evropski i svetski kup, uz postizanje aktuelnog državnog i evropskog rekorda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport