• OVO SE RETKO VIĐA: U SRPSKOM TIMU SVE IGRAČICE TAMNOPUTE (FOTO)

    ZRENJANIN – Sportska redakcija portala zrenjaninski.com tokom prethodnog vikenda ispratila je još jedan zanimljiv događaj koji je održan u našem gradu.     Naime, na stadionu kraj Karađorđevog parka, u nedelju, 30. aprila, odigrana je prijateljska utakmica ženskih fudbalskih klubova Radnički 1919 i beogradskog Obilića.   Već pri samom dolasku na stadion, gledaoci su mogli […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OVO SE RETKO VIĐA: U SRPSKOM TIMU SVE IGRAČICE TAMNOPUTE (FOTO)

    ZRENJANIN – Sportska redakcija portala zrenjaninski.com tokom prethodnog vikenda ispratila je još jedan zanimljiv događaj koji je održan u našem gradu.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Naime, na stadionu kraj Karađorđevog parka, u nedelju, 30. aprila, odigrana je prijateljska utakmica ženskih fudbalskih klubova Radnički 1919 i beogradskog Obilića.

     

    Već pri samom dolasku na stadion, gledaoci su mogli da zapaze veoma zanimljivu situaciju. Gostujuća ekipa izvela je dosta neobičnu startnu postavu, sastavljenu od svih 11 tamnoputih igračica, uglavnom reprezentativki Gane i Kameruna, što do sada nismo mogli da viđamo na fudbalskim terenima u našoj državi. 

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Perfektno baratanje loptom, precizni pasovi, veoma zanimljivi i lepi fudbalski potezi, borbenost i požrtvovanost za svaku loptu, krasili su igru gostujućeg tima, što je na kraju i rezultiralo sa 12 pogodaka u mrezi izabranica Radovana Vijatova. Rezultat bi verovatno bio i veći u korist igračica Obilića, ali se mlada Nevena Eremić, 13-godišnja čuvarka mreže ekipe Radničkog, u nekoliko navrata fantastično snašla i odličnim intervencijama sačuvala svoju mrežu.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Trebalo bi napomenuti da su i domaće igračice imale nekoliko šansi za postizanje pogotka, među kojima je bio i jedan penal, ali neiskustvo i nesigurnost u oskudnim situacijama dovelo je do toga da se mreža gostujuće ekipe ipak nije zatresla tokom cele utakmice.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    – Ova utakmica nam je poslužila da, na osnovu igre koju smo pokazali, dokažemo da i mi na neki način možemo da se nosimo sa ovakvim ekipama, bez obzira što je ubedljiv rezultat. To su igračice koje dolaze sa drugog kontinenta, koje su učestvovale nekoliko puta na svetskim prvenstvima za svoje reprezentacije u određenim kategorijama. Zadovoljan sam igrom svojih devojaka. Fizički, one ipak nisu mogle da se nose više od 20-ak minuta, ali generalno, za nas je ovo bio jedan dobar trening, iz kojeg ćemo izvući neke pouke za dalji naš rad – rekao je, nakon utakmice, specijalno za naš portal Radovan Vijatov, trener ŽFK Radnički 1919.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport