• Otkrivanjem table obeleženo pet decenija karatea u Zrenjaninu

    Mesna zajednica Šumica bila je domaćin početka obeležavanja pet decenija karatea u Zrenjaninu. Naime, pre 50 godina, u februaru, u prostorijama MZ Šumica održana je osnivačka skupština prvog karate kluba u Zrenjaninu. Iz Karate kluba Zrenjanin u narednim decenijama osnovani su gotovo svi karate klubovi u srednjem Banatu, ali i šire.   Predstavnici svih zrenjaninskih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otkrivanjem table obeleženo pet decenija karatea u Zrenjaninu

    Mesna zajednica Šumica bila je domaćin početka obeležavanja pet decenija karatea u Zrenjaninu. Naime, pre 50 godina, u februaru, u prostorijama MZ Šumica održana je osnivačka skupština prvog karate kluba u Zrenjaninu. Iz Karate kluba Zrenjanin u narednim decenijama osnovani su gotovo svi karate klubovi u srednjem Banatu, ali i šire.

     

    Predstavnici svih zrenjaninskih karate klubova okupili su se da otkriju tablu koja će buduće generacije karatista podsećati na ovaj važan jubilej. Tablu su otkrili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i najstariji karatista u Zrenjaninu Bogdan Kesić. Kesić se, inače, u članskoj knjižici prvog karate kluba u Zrenjaninu vodi pod brojem 1.

     

    Tokom obeležavanja pet decenija karatea u Zrenjaninu održan je sastanak na kome su se predstavnici klubova dogovorili da se u sklopu obeležavanja održe i izložba, svečana akademija i javni trening.

     

    Zrenjaninski karate imao je važnu ulogu u razvoju sporta u gradu, ali i u našoj državi. Zrenjaninski karatisti, među kojima je svakako najuspešnija bila Snežana Perić, ostavili su neizbrisiv trag na srpskoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport