Sport

Opština Novi Bečej opredelila još novca za sportske klubove

Opština Novi Bečej
Foto: Opština Novi Bečej

Opština Novi Bečej je posebnim programom opredelila pola miliona dinara sportskim klubovima, i to za nabavku opreme za kolektivne sportove.

 

Lokalna samouprava je prethodno, odlukom o dodeli sredstava sportskim organizacijama sa teritorije opštine, podelila ukupno 8,5 miliona dinara ovdašnjim kolektivima.

 

Zamenik predsednika opštine Novi Bečej Branko Svilengaćin objašnjava da se lokalna samouprava opredelila za raspisivanje posebnog programa, s obzirom na to da je budžet opštine trenutno stabilan.

 

Sportska oprema je namenjena mlađim kategorijama, a klubovi su sami, u okviru svojih posebnih programa, odlučili šta je to što im treba. Dobar deo njih odlučio se za rančeve, tako da ćemo imati brendirane novobečejske omladinske, odnosno juniorske selekcije, i svima nam je izuzetno drago zbog toga – naglašava Svilengaćin.

 

Pojedini klubovi su se odlučili za neke druge sportske rekvizite, namenjene mlađim kategorijama, koji im trebaju. To su, pre svega, fudbalski klubovi iz Novog Miloševa i Novog Bečeja.

 

– Mlađe kategorije su one za koje su svi posebno zainteresovani. One su budućnost i zbog toga im želim puno uspeha i sportske sreće u narednom periodu – poručuje Svilengaćin.

 

Sportovi koji ovog puta nisu obuhvaćeni posebnim programom, što se prevashodno odnosi na pojedinačne sportove, biće obuhvaćeni naredne godine ili nekim drugim programima, obećao je Svilengaćin.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM