Sport

Održan još jedan inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari

inkluzivni kamp

Udruženje „Suncokret“, kao nosilac projekta, i Karate klub Zrenjanin, kao partner, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Zrenjanina, realizovali su 12. po redu inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari, prvi put tokom zime. Kamp je tradicionalno održan u Školsko – rekreativnom centru „Čardak“.

 

Za brojne radioničarske aktivnosti bili su zaduženi volonteri udruženja „Suncokret“ i Karate kluba Zrenjanin. U radu su učestvovali i volonteri iz drugih udruženja sa teritorije Vojvodine. Koordinatorka radioničara bila je Tatjana Jović (Pančevo), a radionice su izvodili Aleksandra Milosavljević (Pančevo), Milan Kordin (Zrenjanin), Dušan Stojkov (Vršac) i Momčilo Tomić (Žabalj). Lekarski nadzor tokom kampa bio je poveren dr Ivanu Lukiću.

 

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“ i Karate klub Zrenjanin pozitivan su primer udruživanja. Saradnja traje više od deset godina, i to veoma uspešno.

 

– Na ovakvim kampovima zajedničke aktivnosti i timski rad su posebno naglašeni. Zajednički treninzi i učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobama sa smetnjama u razvoju, brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti – kaže Milan Kordin, jedan od volontera.

 

 

– Ovogodišnji kamp okupio je tridesetak sportista, članova, volontera i trenera. Primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko – rekreativne i kreativne aktivnosti. Zadatak je uspostavljanje interakcije sa njihovim vršnjacima koji nemaju problema u razvoju. U proteklih 11 kampova kroz program je prošlo više od 600 sportista. U poslednjih nekoliko godina, potpuno besplatno, pored korisnika iz Zrenjanina, na ovim kampovima boravili su i korisnici iz drugih udruženja i gradova – ističe Simo Salapura, koordinator i inicijator organizacije kampova ovakvog tipa.

 

Poseban kuriozitet na ovogodišnjem kampu bilo je druženje za članovima atletskih klubova iz Zrenjanina, Sremske Mitrovice, Pančeva i Inđije, koji su uporedo boravili na Čardaku. To je dodatno upotpunilo značenje termina inkluzija. Organizovana je i jednodnevna poseta korisnika Dnevnog centra za osobe sa invaliditetom iz Kovina.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz