• ODBOJKAŠI ODMERAVAJU SNAGE NA PESKU

    Vanja Grbić govori za zrenjaninski.com

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Vip Beach Masters od petka, 22. do nedelje, 24. jula, gostuje u Zrenjaninu. Na terenu Aviv Parka, ovih dana talentovane bičvolej ekipe odmeravaju snage i pokušavaju da se izbore za veći broj bodova i što bolju poziciju u generalnom plasmanu. Vip i Odbojkaški savez Srbije pripremili su za Zrenjanince druženje sa odbojkaškom legendom Vanjom Grbićem.

    odbojka-na-pesku

    – Školica odbojke se održava već šest godina za redom, i kroz nju je prošlo oko 11 hiljada mališana. Prošli smo jako puno gradova i to je naša udarna razvojna igla, ne samo odbojke na pesku, već odbojke uopšte. Sve više se otvara novih klubova jer deca žele da nastave ono što smo započeli. Doprinosimo razvoju sporta na lokalu upravo zbog toga što školica odbojke nije predviđena samo za talentovanu decu, već i za sve one mališane koji žele da izađu na pesak, da se druže i igraju – izjavio je za portal zrenjaninski.com Vanja Grbić.

    Najtalentovanija deca završiće u završnom kampu u Beogradu, gde će oni koji se i tu najbolje pokažu ići na određena takmičenja kao što su Balkanijada i evropska i svetska prvenstva.

    – Na ovaj način pomažemo lokalnoj samoupravi i sportskom savezu da vide na koji način mogu da stimulišu decu da se bave i nekim drugim sportovima. Odbojka nikada neće raditi na taj način da uzima decu drugim sportovima. Sve su to naša deca, i zajednički treba da radimo na njihovoj edukaciji. Odbojka, pre svega, ima za cilj zdravlje i angažovanje u sportskoj aktivnosti, a mladi će se sami odlučiti kojim sportom žele da se bave – objasnio je Grbić, dodajući da ovaj turnir nije promocija beach volley-a, već promocija sporta i igre.

    odbojka-na-pesku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport