• Odbojkaši Kleka poput Atletik Bilbaoa

    Saznajte koje su sličnosti dva kluba

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    KLEK – Ponosan sam na svoje saigrače, koji najbolje znaju koliko je bilo potrebno znoja, truda i odricanja da bi se postigao ovakav uspeh – poručio je Zoran Ateljević, kapiten Odbojkaškog kluba Klek Srbijašume, povodom ulaska Klečana u Super ligu Srbije.

    Odbojkašima priređen prijem u Gradskoj kući
    Odbojkašima priređen prijem u Gradskoj kući

    Odbojkašima Kleka pošlo je za rukom da se plasiraju u najviši rang takmičenja posle pobede u dramatičnoj utakmici baraža u Požarevcu, protiv ekipe Mladog radnika rezultatom 3:2, a istim rezultatom završeno je svih pet utakmica doigravanja za plasman u Super ligu.

    – Možda danas ne bismo bili tu gde jesmo da nismo imali podršku uprave kluba, Grada Zrenjanina i naravno, naših vernih navijača, koji su nas pratili tokom cele sezone, a posebno na utakmicama baraža. Verujem da ćemo i u Super ligi ostvariti cilj, odnosno da ćemo sigurno opstati u ovom rangu – rekao je Ateljević, sumirajući utiske nakon 25 odigranih setova i konačnog trijumfa protiv Mladog radnika.

    Za svaku pohvalu je, po rečima Ateljevića, to što je klub sačinjen isključivo od igrača iz Kleka, tako da su neki primetili da ovo sportsko društvo ima sličnosti sa Fudbalskim klubom Atletik Bilbao iz Baskije, koji je do danas ostao veran stavu da u klubu mogu igrati samo igrači rođeni u toj španskoj pokrajini ili oni čiji su bliski preci baskijskog porekla.

    Sportski direktor kluba i pomoćni trener prve ekipe Rajko Petrović ističe da način na koji je izboren ulazak u Super ligu govori koliko su igrači čvrsti i koliko veruju u sebe.

    – Bilo je suviše stresno i sedeti na klupi tokom tih pet utakmica, a može se samo zamisliti kako je tek bilo igračima koji su, ipak, sve to preživeli i na kraju rešili u svoju korist – poručio je Petrović i naglasio da se u klubu razmišlja da, osim u sali u Kleku, neke superligaške utakmice budu odigrane i u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport