Sport YSLAJDER

OD ČETVORICE REPREZENTATIVACA, TROJICA IZ ZRENJANINA!

stoni tenis
Foto: Zoran Bogaroški

ZRENJANIN – Veliki uspeh za zrenjaninski stoni tenis! Od četvorice reprezentativaca, njih trojica su iz Zrenjanina!

 

trojica
Foto: Zoran Bogaroški

 

Proteklog vikenda, naime, u zrenjaninskoj hali “Medison”, održan je kvalifikacioni turnir za određivanje reprezentacije Srbije za prvenstvo Evrope 2017. Posle dvodnevnog turnira, poznata su imena reprezentativaca koji će braniti boje naše države u Luksemburgu.

 

Za četiri mesta koja vode na evropsko prvenstvo, borbu su vodila ukupno osmorica stonotenisera, a sistem takmičenja je bio da je svaki stonoteniser izlazio na megdan svim ostalim protivnicima. Na taj način svaki stonoteniser je morao da odigra po sedam mečeva, kako bi se odlučilo koja četvorica će imati tu čast da budu deo državnog tima Srbije.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

I na kraju, posle ukupno odigranih 28 mečeva, i tabelarnog sabiranja svih rezultata, došlo se do toga da će u Luksemburgu našu reprezentaciju predstavljati: Marko Petkov (Banat), Igor Katić (Ada), Ilija Majstorović (Banat) i Marko Popović (Stenes).

 

– Ovo je najveći uspeh u mojoj stonoteniskoj karijeri. Nakon mnogo odricanja i godina napornih treninga, uspeo sam da ostvarim svoj san, da postanem deo reprezentacije i da predstavljam Srbiju na evropskom prvenstvu. Zahvalio bih se svima koji su verovali u mene i pružali mi veliku podršku, mom timu, mojim roditeljima… – rekao je Zrenjaninac Ilija Majstorović, nakon završetka svih mečeva.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

Podeli članak
sinovoz
FAM