Sport

NOVOSAĐANI POBEDNICI FINALNOG TURNIRA U BASKETU (FOTO)

Foto: Zoran Bogaroški

ZRENJANIN – Ekipa Seltiksa iz Novog Sada pobednik je finalnog turnira u basketu 3×3 za Vojvodinu, koji je u subotu održan na Trgu slobode u Zrenjaninu, u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije, Košarkaškog saveza Vojvodine i Okružnog košarakaškog saveza Zrenjanin.

 

pobednici
Pobednička ekipa Seltiks (Foto: Zoran Bogaroški)

 

Momci iz Seltiksa u finalu su savladali Auto kuću Sekulić rezultatom 21:16. Trećeplasirana je bila ekipa Batajnice.

 

Drugoplasirana Auto kuća Sekulić (Foto: Zoran Bogaroški)

 

Pobednicima turnira pripao je ček na 40.000 dinara, dok je srebrni tim osvojio novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara.

 

pobednici
Trećeplasirana Batajnica (Foto: Zoran Bogaroški)

 

– Ovo nam nije prvi turnir na kojem smo učestvovali, a što se tiče baš ovoga, organizacija je zaista bila odlična. Zahvalio bih se Gradu Zrenjaninu zato što nam je omogućio ovako nešto – izjavio je Nikola Šućur, kapiten pobedničkog tima.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

Svečanom proglašenju pobednika prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je ocenio da je u subotu naš grad bio epicentar srpske košarke, s obzirom na to da je, osim finalnog turnira u basketu, bio organizovan i besplatni Javni čas škole košarke Crvene zvezde u Aviv Parku.

 

Foto: Zoran Bogaroški

 

– Poslali smo još jednu lepu sliku sa našeg trga i ponovo dokazali da ova lokalna samouprava puno ulaže u sport i u sportsku infrastrukturu. Borimo se da u našem gradu organizujemo velike sportske manifestacije, pa nas tako 2019. godine očekuje i Evropsko prvenstvo u košarci za žene – naglasio je Salapura.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

Foto: Zoran Bogaroški
Podeli članak
sinovoz
FAM