• Novo sportsko iskustvo za proslavljenog plivača Ivana Lenđera

    Proslavljeni plivač Ivan Lenđer, član zrenjaninskog Plivačkog kluba Proleter i reprezentativac Srbije, ovih dana se, kada je reč o njegovoj veoma uspešnoj sportskoj karijeri, oprobao u nečem novom.   Kao član naše reprezentacije, Ivan nastupa na 20. jubilarnom Svetskom prvenstvu u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore – CMAS, koje se do 23. jula […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Novo sportsko iskustvo za proslavljenog plivača Ivana Lenđera

    Proslavljeni plivač Ivan Lenđer, član zrenjaninskog Plivačkog kluba Proleter i reprezentativac Srbije, ovih dana se, kada je reč o njegovoj veoma uspešnoj sportskoj karijeri, oprobao u nečem novom.

     

    Kao član naše reprezentacije, Ivan nastupa na 20. jubilarnom Svetskom prvenstvu u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore – CMAS, koje se do 23. jula održava u Beogradu. U ponedeljak je, zajedno sa klupskim drugarom Nikolom Aćinom, još jednim sjajnim plivačem Proletera, nastupio u disciplini 100 kraul, gde je osvojio 20. mesto. Nikola je ovu trku završio na 17. poziciji.

     

    – Ovo je prvi put u životu i u sportskoj karijeri da nastupam na takmičenju u plivanju sa perajima i definitivno je u pitanju druga vrsta sporta u odnosu na klasično plivanje kojim se bavim godinama. Pliva se sa perajima i disaljkom, drugačiji je način plivanja, tehnika je druga… Bez obzira na sve, ovo je jedno lepo iskustvo i nadam se da smo Nikola i ja koliko – toliko opravdali očekivanja – izjavio je Lenđer za portal zrenjaninski.com.

     

    Ivana u sredu očekuje i nastup u disciplini 50 kraul, zajedno sa još jednim reprezentativcem Srbije Sebastijanom Sabom.

     

    – Prihvatio sam učešće na ovom prvenstvu kako bih probao nešto novo, a ujedno se dešava u dobrom periodu, kada su u jeku pripreme za Evropsko seniorsko prvenstvo koje je na programu od 3. do 9. avgusta u Glazgovu. Tako da mi ovo dođe kao dodatni trening – navodi Lenđer.

     

    Ivan očekuje da će naša plivačka reprezentacija u Škotskoj najveći uspeh postići sa štafetom 4×100 kraul.

     

    – Gotovo sam siguran da ćemo ući u finale, a šta će se dogoditi u finalu, to niko ne zna, a svašta je moguće – ističe Lenđer, koji će štafetu plivati zajedno sa Velimirom Stjepanovićem, Urošem Nikolićem i Andrejem Barnom.

     

    Takođe, Ivana Lenđera za vikend očekuje državno prvenstvo u Kragujevcu, gde će nastupiti kao takmičar Plivačkog kluba Proleter.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport