• Spremni i na bojkot finala!

    Poručuje predsednik STK Banat

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Stonoteniski klub Banat iz Zrenjanina još uvek čeka odluku Takmičarske komisije na žalbu koju je podneo zbog toga što je neodigrani meč sa Crvenom zvezdom registrovan rezultatom 4:0 u korist Beograđana.

    Uroš Gordić, Dmitar i Ilija Majstorović
    Uroš Gordić, Dmitar i Ilija Majstorović

    Podsetimo, duel nije odigran zbog sporenja oko loptica sa kojima je trebalo da se igra. Crvena zvezda je insistirala da se igra sa novom, plastičnom lopticom, dok su Zrenjaninci zahtevali da se primenjuju aktuelna pravila i da se meč odigra sa celuloidnom lopticom, kao što je bilo slučaj u svim prethodnim kolima Super lige u ovoj sezoni.

    Na konferenciji za novinare, održanoj u Gradskom press centru, predsednik STK Banat Dmitar Majstorović poručio je da će se, ukoliko Takmičarska komisija ne usvoji žalbu ovog kluba, obratiti Izvršnom odboru Stonoteniskog saveza Srbije, pa i Ministarstvu sporta. Takođe, Majstorović je poručio da zrenjaninski stonoteniseri neće igrati finale sa Crvenom zvezdom, sredinom maja, ako klub iz Beograda i dalje bude insistirao na tome da se koristi plastična loptica.

    O ovom sporu progovorili su i igrači Banata. Uroš Gordić je kazao da su stonoteniseri, zajedno sa njihovim trenerom, odlučili da ne odigraju poslednji meč sa Crvenom zvezdom, jer ne bi bili fer prema sebi.

    – Svakako da postoji razlika između plastične i celuloidne loptice, što vam može potvrditi svaki ozbiljniji igrač. Crvena zvezda bi u tom meču bila u prednosti, s obzirom na to da njena dva igrača koriste plastične loptice na takmičenjima u Francuskoj i Španiji – istakao je Gordić i dodao da se naši stonoteniseri u ovom trenutku spremaju za polufinalni meč sa ekipom Vršca i da se nadaju pobedi.

    Igrač Ilija Majstorović je upitao zašto još 1. septembra prošle godine, na početku aktuene sezone, nije rečeno da će se igrati plastičnim lopticama, tako da svi mogu da treniraju sa njima.

    – Potpuno je besmisleno da, zbog hira pojedinaca, pravila menjamo na kraju sezone. Nećemo podići kvalitet lige ako pojedinci na ovaj način uslovljavaju neke klubove – ukazao je Ilija Majstorović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport