Sport

Nikola Aćin postigao normu za Evropsko seniorsko prvenstvo

Nikola Aćin
Nikola Aćin (u sredini)

Nikola Aćin, plivač Proletera, postigao je normu za Evropsko seniorsko prvenstvo, koje će se održati u Glazgovu, isplivavši trku na 50 metara kraul u vremenu 22,69.

 

Do ovog velikog uspeha za zrenjaninsko plivanje Aćin je, kao član reprezentacije Srbije, došao na Otvorenom prvenstvu Slovenije, koje je za vikend održano u Kranju.

 

Za reprezentaciju je plivao i Ivan Lenđer, koji je osvojio zlatnu medalju u trci na 50 metara delfin.

 

Aćin je zlatnu medalju osvojio i u trci na 50 metara kraul i srebrnu na 100 kraul.

 

PK Proleter

 

U organizaciji PK Velika Kikinda, u Kikindi je u subotu održano plivačko takmičenje na kojem je učestvovalo 330 takmičara iz Francuske, Rumunije, Mađarske i Srbije. Plivači Proletera su nastupili sa 18 takmičara koji su osvojili 11 medalja. Trener ekipe je bio Nikola Gogić.

 

Zlatne medalje osvojili su Danilo Kepić – tri i Nevena Petraš. Srebrne medalje osvojili su Đorđe Čarnić – tri i Nevena Petraš. Bronzane medalje osvojili su Marko Krecev, Nevena Petraš i Laura Horvat.

 

Nikola Aćin

 

U Beogradu je u subotu, 21. aprila, održan međunarodni plivački miting „Sve prolazi, Zvezda traje“, na kojem je učestvovalo 430 takmičara. Proleter je nastupio sa sedam takmičara, koji su osvojili 12 medalja. Trener ekipe je bio Milorad Radišić.

 

Prvo mesto osvojili su Ognjen Kovačević – dva i Lena Stoiljkovski. Drugo mesto osvojili su Lena Stoiljkovski i Anđela Stevanov. Treće mesto osvojili su Anđela Stevanov, Lara Lilić, Marina Babić i Vuk Šuvački – tri.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz