• Nije se moglo protiv domaćina, Proleter izgubio u gostima

    KK Radnički (Kragujevac) – KK Proleter Naftagas 87:66  (19:18, 27:17, 18:16, 23:15)   Košarkaši zrenjaninskog Proletera pretrpeli su u subotu, 24. novembra, i peti ovosezonski poraz, ovog puta na gostovanju u Kragujevcu, od ekipe Radničkog, u okviru 9. kola Druge lige Srbije.   Domaći košarkaši su mnogo bolje otvorili ovaj meč, te su već u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nije se moglo protiv domaćina, Proleter izgubio u gostima

    KK Radnički (Kragujevac) – KK Proleter Naftagas 87:66  (19:18, 27:17, 18:16, 23:15)

     

    Košarkaši zrenjaninskog Proletera pretrpeli su u subotu, 24. novembra, i peti ovosezonski poraz, ovog puta na gostovanju u Kragujevcu, od ekipe Radničkog, u okviru 9. kola Druge lige Srbije.

     

    Domaći košarkaši su mnogo bolje otvorili ovaj meč, te su već u sedmom minutu imali dvocifrenu prednost (semafor 19:9). Međutim, Zrenjaninci su u poslednja tri minuta prve četvrtine uspeli da konsoliduju odbranu i, uz nekoliko odličnih akcija u napadu, da gotovo dostignu prednost Radničkog.

     

    Kragujevčani bolje otvaraju i drugu deonicu igre, te serijom 13:2 ponovo prave dvocifrenu prednost.

     

    Naftaši su pokušavali u nekoliko navrata da ponovo dostignu prednost Kragujevčana, a najbliži tom cilju bili su u 23. minutu meča, kada su uspeli da vođstvo Radničkog istope na samo pet poena razlike. Ali, do kraja treće četvrtine domaći su ponovo preuzeli dominaciju na terenu, te su nakon treće deonice igre u svojim rukama imali prednost od trinaest koševa razlike.

     

    Potpuna dominacija u poslednjoj četvrtini domaće ekipe rezultovala je činjenicom da se prednost iz minuta u minut samo povećavala, tako da je maksimalnih dvadeset jedan poen razlike u korist domaće ekipe zabeležen samo nekoliko sekundi pred poslednji zvuk sirene na meču.

     

    Najefikasniji u redovima Zrenjaninaca bio je Aleksandar Petrović sa 19 postignutih pogodaka, dok su ga u stopu po efikasnosti pratili Slobodan Lalić sa 18 i Petar Lambić sa 16 ubačenih koševa. Trebalo bi napomenuti da su „naftaši“ desetkovani odigrali ovaj duel, te da je trener zrenjaninske ekipe Zoran Bajin bio prinuđen da gotovo čitav meč odigra sa rotacijom samo šest igrača.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport