Sport

NEMET BLISTAO NA BALKANIJADI U DŽUDOU

nemet

SKOPLJE – Proteklog vikenda je u Skoplju ( Makedonija) održano prvenstvo Balkana za seniore i seniorke u džudou.

 

nemet džudou

 

Na prvenstvu Balkana su učestvovali trenutno najspremniji borci iz Makedonije, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Turske, Bugarske, Grčke, Rumunije i Srbije. Na ovom prvenstvu u kategoriji do 100kg nastupio je vicešampion Srbije za seniore i takmičar Ojk”Proleter MD” iz Zrenjanina, Boris Nemet .

 

U prvom kolu,  voljom žreba,  Nemet je bio slobodan dok je u drugom kolu savladao makedonskog reprezentativca , Semira Avdića, koji mu je predao meč zbog povrede.

 

U finalu se Boris sastao sa crnogorskim šampionom do 100kg Danilom Pantićem, koji ga je savladao u zahvatu držanja, pa je Nemet završio sa  veoma vrednom srebrnom medaljom, kako za njega tako i za reprezentaciju Srbije i za zrenjaninski džudo.

 

Drugog dana takmičenja bio je na programu ekipni deo takmičenja gde je reprezentacija Srbije sjajno nastupila i pobedama nad Albanijom, Makedonijom i Turskom uspela da osvoji šampionsku titulu. Deo tima je bio i Boris Nemet.

 

Ženski tim je takođe osvojio zlatnu medalju. Može se reći da je srpski džudo dominirao na ovom prvenstvu i da su svi takmičari pokazali da se najbolji džudo na Balkanu trenutno radi u Srbiji!

 

Već za vikend takmičare zrenjaninskog “Proletera MD” očekuju važna takmičenja. Dušan Sarić će nastupati na prvenstvu Evrope za juniore u Mariboru dok će mlađi uzrasti učestvovati na međunarodnim turnirima u Pančevu i Subotici.

Podeli članak
sinovoz
FAM