• NAJBOLJIM SPORTISTIMA POKRAJINSKO PRIZNANJE „VIHOR“

    NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez uručili su najuspešnijim sportistima i ekipama u 2016. najviše pokrajinsko sportsko priznanje „Vihor“. Nagrada „Vihor“ dodeljena je u kategorijama sportista, sportistkinja, muških i ženskih sportskih organizacija, i po prvi put sportista i sportistkinja sa invaliditetom, kao i muških […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NAJBOLJIM SPORTISTIMA POKRAJINSKO PRIZNANJE „VIHOR“

    NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez uručili su najuspešnijim sportistima i ekipama u 2016. najviše pokrajinsko sportsko priznanje „Vihor“.

    Među nagrađenima i Ivana Španović

    Nagrada „Vihor“ dodeljena je u kategorijama sportista, sportistkinja, muških i ženskih sportskih organizacija, i po prvi put sportista i sportistkinja sa invaliditetom, kao i muških i ženskih organizacija osoba sa invaliditetom.

    Tradicionalno priznanje, u vidu statue „Vihor“, povelje i novčane nagrade, uručene su u Pokrajinskoj vladi rvaču Davoru Štefaneku, najboljem sportisti, i atletičarki Ivani Španović, koja je izabrana za najbolju sportistkinju godine.

    Davor Štefanek je u 2016. osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a Ivana Španović zlato na evropskom šampionatu u Amsterdamu, bronzu u Riju, trijumfovala je u Dijamantskoj ligi u Oslu i osvojila srebro u Portlandu.

    Od ove godine po prvi put priznanje „Vihor“ za najviše sportske domete, dodeljeno je i u kategoriji najbolji sportista sa invaliditetom, koje je pripalo Laslu Šuranjiju iz Novog Bečeja, osvajaču zlatne i bronzane medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju u streljaštvu.

    Najboljima u ekipnoj konkurenciji pripala je novčana nagrada od 435.430 dinara, dok je najuspešnijim pojedincima namenjeno 261.258 dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport