Sport

NACIONALNE IGRE SPECIJALNE OLIMPIJADE SRBIJE

filip bartole

ZRENJANIN – Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura danas će, u 18.30 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra, svečano otvoriti 11. Nacionalne igre Specijalne olimpijade Srbije za osobe sa posebnim potrebama.

 

nacionalne igre

 

Ove igre organizuju zajedno Specijalna olimpijada Srbije i Grad Zrenjanin, koji je obezbedio sve potrebne sportske objekte, dok će tehničku organizaciju Igara realizovati Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“ iz Zrenjanina, uz pomoć brojnih volontera.

 

Ovo takmičenje biće najveće te vrste koje će se u 2017. godini organizovati u našoj zemlji i na njemu se očekuje učešće 300 sportista i trenera iz 12 gradova Srbije.
Sportski klub za decu i omladinu „Hendi sport“ iz Zrenjanina osnovan je 2010. godine i od tada kontinuirano učestvuje u sistemu takmičenja Specijalne olimpijade Srbije. Na ovim Nacionalnim igrama klub se takmiči u 6 sportskih diciplina sa 42 takmičara.

 

Lokacije u Zrenjaninu na kojima će se takmičenje održati su Hala sportova „Medison“, Kristalna dvorana, Gradski stadion i Gradski bazen.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz