Sport

NA POLUMARATONU UČESTVUJU I PRIPADNICI VOJSKE

Sa današnje konferencije za novinare

ZRENJANIN – Prvi zrenjaninski međunarodni polumaraton održaće se 6. novembra, uz učešće više od 500 takmičara, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

Sa današnje konferencije za novinare
Sa današnje konferencije za novinare

– Polumaraton će se održati u nedelju 6. novembra od 11 časova. Grad Zrenjanin je učesnik u organizaciji i delom finasijski podržava ovu sportsku manifestaciju od značaja za ugled grada – objavio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, najavljujući i učešće vojnika iz Prve brigade kopnene vojske na čelu sa brigadnim generalom Željkom Petrovićem, kao i dece školskog uzrasta.

– Realizacija ove ideje traje godinu dana, a sada je Zrenjanin u mapi gradskih trka među 23 grada u Srbiji. To nam je bio cilj, u programu razvoja rekreativnog sporta. Namera je da polumaraton postane tradicija u ovom gradu – rekao je, u ime organizatora, član Atletsko – rekreativnog kluba “Petrovgrad” Miroslav Molnar.

A Milan Delić, osnivač ARK “Petrovgrad”, pročitao je rutu trke, uz pojašnjenje da trka zadovoljstva jedanput prolazi tom trasom, a da takmičarska ima tri kruga, 21 kilometar i 120 metara, sa ciljem na Trgu slobode, gde će biti proglašena prva tri takmičara i u trci zadovoljstva, kao i u polumaratonu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Merenje će biti najsavremenijom elektronskom metodom. Za vreme trajanja priprema i trke, u ulicama kojom prolaze trkači saobraćaj će biti zatvoren, od 9 do 15 časova. Trka ima humanitarni karakter, a prihod će biti prosleđen u svrhu nabavke aparata za rano dijagnostifikovanje deformiteta kičme kod dece, za Predškolsku ustanovu.

– Ovo je samo deo velikih sportskih manifestacija u našem gradu, jer će, osim polumaratona, večeras naša futsal reprezentacija igrati sa Holandijom u Kristalnoj dvorani, a od 3. novembra kreće i zrenjaninski Grand prix turnir, uz učešće nekoliko reprezentacija na plivačkom mitingu na gradskom bazenu – istakao je sekretar Sportskog saveza u Zrenjaninu Simo Salapura, pozivajući sugrađane da učestvuju u polumaratonu, ili da prate njegovo odvijanje.

Podeli članak
sinovoz
FAM