• NA POLUMARATONU UČESTVUJU I PRIPADNICI VOJSKE

    ZRENJANIN – Prvi zrenjaninski međunarodni polumaraton održaće se 6. novembra, uz učešće više od 500 takmičara, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. – Polumaraton će se održati u nedelju 6. novembra od 11 časova. Grad Zrenjanin je učesnik u organizaciji i delom finasijski podržava ovu sportsku manifestaciju od značaja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NA POLUMARATONU UČESTVUJU I PRIPADNICI VOJSKE

    ZRENJANIN – Prvi zrenjaninski međunarodni polumaraton održaće se 6. novembra, uz učešće više od 500 takmičara, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

    Sa današnje konferencije za novinare
    Sa današnje konferencije za novinare

    – Polumaraton će se održati u nedelju 6. novembra od 11 časova. Grad Zrenjanin je učesnik u organizaciji i delom finasijski podržava ovu sportsku manifestaciju od značaja za ugled grada – objavio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, najavljujući i učešće vojnika iz Prve brigade kopnene vojske na čelu sa brigadnim generalom Željkom Petrovićem, kao i dece školskog uzrasta.

    – Realizacija ove ideje traje godinu dana, a sada je Zrenjanin u mapi gradskih trka među 23 grada u Srbiji. To nam je bio cilj, u programu razvoja rekreativnog sporta. Namera je da polumaraton postane tradicija u ovom gradu – rekao je, u ime organizatora, član Atletsko – rekreativnog kluba „Petrovgrad“ Miroslav Molnar.

    A Milan Delić, osnivač ARK „Petrovgrad“, pročitao je rutu trke, uz pojašnjenje da trka zadovoljstva jedanput prolazi tom trasom, a da takmičarska ima tri kruga, 21 kilometar i 120 metara, sa ciljem na Trgu slobode, gde će biti proglašena prva tri takmičara i u trci zadovoljstva, kao i u polumaratonu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

    Merenje će biti najsavremenijom elektronskom metodom. Za vreme trajanja priprema i trke, u ulicama kojom prolaze trkači saobraćaj će biti zatvoren, od 9 do 15 časova. Trka ima humanitarni karakter, a prihod će biti prosleđen u svrhu nabavke aparata za rano dijagnostifikovanje deformiteta kičme kod dece, za Predškolsku ustanovu.

    – Ovo je samo deo velikih sportskih manifestacija u našem gradu, jer će, osim polumaratona, večeras naša futsal reprezentacija igrati sa Holandijom u Kristalnoj dvorani, a od 3. novembra kreće i zrenjaninski Grand prix turnir, uz učešće nekoliko reprezentacija na plivačkom mitingu na gradskom bazenu – istakao je sekretar Sportskog saveza u Zrenjaninu Simo Salapura, pozivajući sugrađane da učestvuju u polumaratonu, ili da prate njegovo odvijanje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport