• Mirka sahranjuju na dan kada je rođen i kada je trebalo da ode u penziju

    Povodom smrti proslavljenog zrenjaninskog rukometaša Mirka Vasiljevića danas je u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu održana komemoracija.   Komemoraciji su, pored članova porodice Mirka Vasiljevića, prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, kao i brojni sportski pregaoci i prijatelji preminulog.   – Naš Mirko preminuo je u subotu, u 12.50 časova, u zrenjaninskoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mirka sahranjuju na dan kada je rođen i kada je trebalo da ode u penziju

    Povodom smrti proslavljenog zrenjaninskog rukometaša Mirka Vasiljevića danas je u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu održana komemoracija.

     

    Komemoraciji su, pored članova porodice Mirka Vasiljevića, prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, kao i brojni sportski pregaoci i prijatelji preminulog.

     

    – Naš Mirko preminuo je u subotu, u 12.50 časova, u zrenjaninskoj bolnici, gde se poslednje tri nedelje borio protiv opake bolesti. I sahranjujemo ga danas, na njegov 65. rođendan, danas kada je trebalo da se penzioniše – rekao je u uvodnoj besedi na komemoraciji Miran Pantelić, ugledni zrenjaninski sportski radnik, ističući da je Mirkova smrt veliki gubitak za grad, ali i širi region.

     

    Mirko Vasiljević je rođen 27. avgusta 1953. godine u mestu Gornje Sokolovo, u opštini Ključ, u Bosanskoj Krajini. Sa svojih osam godina sa porodicom je stigao u Klek i od tada ceo svoj život posvetio je Kleku, Zrenjaninu, svojoj porodici i sportu i prijateljima. A 1969. godine počeo je da igra rukomet za tadašnji Vulkan, koji je kasnije promenio ime u Proleter i započela je jedna uspešna sportska karijera. Do 1984. godine nastupao je za Proleter, sa izuzetkom jedne sezone provedene u Jugoviću iz Kaća. Sa ekipom koja je krenula od Vojvođanske lige svojevremeno je osvajao i vicešampionsku titulu Jugoslavije, a tada je Proleter prvi put zaigrao u Evropi.

     

    Pantelić je govorio i o uspešnoj trenerskoj karijeri Mirka Vasiljevića, u saradnji sa Gutom Grubačkim, Čiletom Miškovićem, Brankom Maljkovićem i drugim legendama rukometa. Tri decenije bio je i prvi čovek organizacije za rekreativni sport.

     

    – I tamo je bio uspešan, omiljen i popularan, veliki čovek koji je znao da sasluša, pomogne, podrži –  zaključio je Pantelić, predajući reč trojici rukometnih velikana, Bošku Barišiću, Branku Baci Maljkoviću i Nebojši Jokiću, čiji životni putevi su se ukrstili sa Mirkovim.

     

    Uz puno emocija, oni su podsetili na neke detalje iz prošlosti, u kojima se ogleda ne samo Mirkova izuzetnost u odnosu prema rukometu i sportu uopšte, već i karakter velikog čoveka, dobričine i istinskog druga, koji nikada nije sebe isticao u prvi plan i koji je sve svoje životne nedaće ćutke trpeo.

     

    Sahrana Mirka Vasiljevića je danas, u 14 časova, na Novom groblju u Zrenjaninu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport