• Međunarodni turnir u stonom tenisu u našem gradu od 24. septembra

    Međunarodni turnir u stonom tenisu, za juniore i kadete, održaće se u Zrenjaninu od 24. septembra, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.   -Ovo je još jedno veliko međunarodno takmičenje koje će se održati u našem gradu a ovaj put u pitanju je stoni tenis. Tehnički organizator turnira je naš Stonoteniski […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Međunarodni turnir u stonom tenisu u našem gradu od 24. septembra

    Međunarodni turnir u stonom tenisu, za juniore i kadete, održaće se u Zrenjaninu od 24. septembra, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

     

    -Ovo je još jedno veliko međunarodno takmičenje koje će se održati u našem gradu a ovaj put u pitanju je stoni tenis. Tehnički organizator turnira je naš Stonoteniski klub Banat a mi smo ponosni što je Stonoteniski savez Srbije prepoznao Zrenjanin kao dobru destinaciju za ovakav događaj – istakao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, u obraćanju medijima, ocenjujući da će ovo biti odlična prilika za promociju i stonog tenisa i grada Zrenjanina.

     

    Kapiten STK Banat Ilija Majstorović zahvalio se lokalnoj samoupravi, jer je omogućila klubu da dobije najbolje moguće uslove za organizaciju jednog velikog međunarodnog takmičenja.

     

    -Od velikog značaja je i podrška Stonoteniskog saveza Srbije, a radi se o takmičenju na kojem će učestvovati igrači iz 35 država. Na raspolaganju su nam dve vrhunske hale, u kojima ja igram ceo život, i sa sigurnošću mogu da tvrdim da će organizacija biti na najvišem nivou. Ovo će biti i odskočna daska za organizovanje još većih i značajnijih turnira – ocenio je Majstorović, koji je uveren da će svi učesnici ovog velikog događaja biti oduševljeni uslovima za boravak i nadmetanje, koje će imati u našem gradu.

     

     

    Direktor turnira u Zrenjaninu, Goran Kocić, izneo je više detalja o takmičenju i učesnicima.

     

    – Zrenjanin je prepoznat kao grad koji ima jedan od najuspešnijih stonoteniskih klubova u novijoj istoriji i brzo smo se dogovorili oko organizacije turnira, koji je iz svetske Pro Tour kategorije. Ovo je turnir za kadete i juniore a imaćemo učesnike, pored Srbije, iz još 34 zemlje, sa pet kontinenata. Među njima i stonotenisere Hongkonga, Indije, Katara, Amerike, Tajlanda…Biće tu i cela Evropa, ukupno 212 takmičara, više od 100 trenera i nekoliko desetina sudija od kojih veliki broj iz inostranstva – najavio je Kocić, obećavajući pravi spektakl.

     

    – Igraće se na 16 stolova, uz još 14 stolova za zagrevanje, što znači da će 30 stolova biti na raspolaganju igračima. Igraće se pet dana vrhunskog stonog tenisa, od 24. do 28. septembra, – zaključio je Kocić, uz apel Zrenjanincima da budu dobra publika.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport