Sport YSLAJDER

MEDALJA ZA AJETIJA U GIREVOYU

NOVI SAD – Proteklog vikenda Novi Sad bio je domaćin takmičenja u Girevoy sportu. Sportsko udruženje Girivek Novi Sad organizovao je takmičenje Serbia Open u Girevoy Sportu,na kom su učešće uzeli takmičari iz Rusije,Hrvatske,Mađarske,Bugarske, Slovenije i domaćina Srbije.

 

 

Takmičenje se održalo u disciplinama biathlon,long cycle,snech i štafetno za muškarce i žene.

 

Zrenjanin je predstavljao Ajredin Ajeti koji se takmičio u disciplini biathlon 2x16kg do 80kg,i osvojio bronzanu medalju.

 

– U disciplini biathlon radi se jerk 10min 2x16kg, nakon toga  snech 10min 1x16kg s tim što teg ne sme da dodirne platform. Ako se spusti girija,takmičenje je za vas završeno i upisuje se trenutni rezultat koji ste do tad postigli, kaže Ajeti.

 

ajredina
Ajredin Ajeti

 

Ajredin je ostvario u discipline jerk 2x16kg, 70 izbačaja i u disciplini snech 169 izbačaja.Ovim sportom se bavi dve godine,i ovo mu je prva medalja iz sporta koji je kod nas nov.

 

– Veliku zahvalnost dugujem Fitness centru Stefani i ljudima koji su mi omogućili njihovu teretanu da se što bolje spremim.U narednom periodu očekuje me takmičenje u ovom sportu u Mađarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji. Plan mi je da odem na ta takmičenja i popravim svoj rezultat, naglašava Ajredin.

Podeli članak
sinovoz
FAM