• MEČ PUN PREOKRETA I LEPIH KOŠARKAŠKIH AKCIJA

    KK SLOBODA (Užice) – KK PROLETER NAFTAGAS (Zrenjanin) 92:84 (14:28, 33:11, 18:30, 27:15)      Utakmica poslednjeg, 26. kola Druge muške košarkaške lige Srbije, koja je u petak, 21. aprila odigrana u užičkoj dvorani „Veliki park“, iako nije imala rezultatski značaj ni za jednu ekipu, donela je jedan veoma zanimljiv meč, pun preokreta i lepih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MEČ PUN PREOKRETA I LEPIH KOŠARKAŠKIH AKCIJA

    KK SLOBODA (Užice) – KK PROLETER NAFTAGAS (Zrenjanin) 92:84 (14:28, 33:11, 18:30, 27:15) 

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Utakmica poslednjeg, 26. kola Druge muške košarkaške lige Srbije, koja je u petak, 21. aprila odigrana u užičkoj dvorani „Veliki park“, iako nije imala rezultatski značaj ni za jednu ekipu, donela je jedan veoma zanimljiv meč, pun preokreta i lepih košarkaških akcija, u kojima je uživalo nešto više od 300 gledalaca.

     

    Ekipa Proletera je fantastično otvorila utakmicu, i već nakon 6 minuta igre imala je dvocifrenu prednost, koja se i naredna 4 minuta povećavala, tako da se na prvi dvominutni odmor otišlo sa prednošću od 14 poena razlike u korist Zrenjaninaca.

     

    Međutim, druga četvrtina donosi potpuni preokret. Totalna dominacija domaće ekipe dovodi do toga da se iz minuta u minut prednost zrenjaninskih crveno – belih topi, i već u 16. minutu na semaforu je stajao nerešen rezultat 35:35. Tu se domaća ekipa nije zaustavila, već je nastavila u veoma ubojitom ritmu, tako da se na poluvreme odlazi rezultatom 47:39 u korist Užičana. Trebalo bi napomenuti da je domaća ekipa, u poslednjih 7 minuta prvog poluvremena, napravila neverovatnu seriju 25:4.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Treća četvrtina počinje ponovo s dominacijom izabranika Slobodana Srezoskog, i serijom 10:2 igrači iz Zrenjanina smanjuju prednost domaćih na samo 2 poena razlike. Već u 25 minutu igre, na semaforu opet stoji nerešen rezultat 55:55, a nakon samo 2 minuta Proleter ponovo prelazi u vođstvo 59:61, i prednost zadržava do kraja treće četvrtine.

     

    I poslednja četvrtina nije mogla da prođe bez novog preokreta. Već u 33. minutu igre, domaća ekipa ponovo prelazi u vođstvo. Nažalost, u narednih 6 minuta, igrači Proletera postižu samo 2 poena, tako da se u poslednjih 2 minuta utakmice ulazi rezultatom 85:77, što koristi domaća ekipa, i lagano utakmicu privodi kraju.

     

    Najefikasniji u redovima Proleter Naftagasa bio je Slobodan Lalić sa postignuta 23 poena, a dvocifreni u gostujućoj ekipi, takođe su bili i Lambić sa 19, Obrenović sa 17, Atanacković sa 13 (uz dabl – dabl učinak, sa 10 skokova na svom kontu) , i Burić sa 10 poena.

     

    Prvenstvo je završeno. Na kraju, ekipa Proleter Naftagasa je zauzela 3. mesto na tabeli, sa skorom 19 pobeda i 7 poraza, što ipak nije dovoljno za plasman u Prvu ligu. Nažalost, loše igre sa početka prvenstva i 4 poraza u prvih 6 kola, bili su ipak presudni za konačan plasman. Nadamo se da će se greške iz ove sezone ispraviti i da će se zrenjaninska publika već narednog proleća radovati plasmanu Proleterovih košarkaša u Prvu ligu.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport